Vali Cerrah'tan antrenörlere altın, sporculara laptop

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah atletizm, cirit atma, çekiç atma ve güreş dallarında düzenlenen Türkiye şampiyonalarında Osmaniye'yi başarıyla temsil eden sporculara ve antrenörlerine ödül verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç sporcuların başarısının kendilerini gururlandırdığını ve Osmaniye Valiliği olarak bu başarıyı ödüllendirmek istediklerini söyleyen Vali Celalettin Cerrah, ?Sporcularımızın başarısı gösteriyor ki; çocuklarımıza spor yapabilecekleri imkânı sunduğumuzda, Türkiye şampiyonalarından derece ile dönüyorlar. Sporcularımızı kutluyorum. Çocuklarımızın şu an elde ettiği dereceler de çok önemli ama bizim esas amacımız sporcularımızın milli takımda yer alması. İnanıyorum ki gelecekte sporcularımızı milli takımda göreceğiz.? dedi.

Türkiye şampiyonalarında dereceye giren sporculara, laptop bilgisayar hediye eden Vali Cerrah, sözlerine şöyle devam etti: ?Sporcu olmak hem bedeni hem zihni geliştirir. Bu nedenle sporcularımızın sporun yanı sıra okullarında da başarılı olacaklarına inanıyorum. Çocuklarımıza Osmaniye Valiliği olarak hediye ettiğimiz laptop bilgisayarların onların eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sporcularımızı bir kez daha kutluyor, hem spor hem de eğitim alanında başarılarının devamını diliyorum.? Sporcuların başarısında antrenörlerin de çok önemli bir payı olduğunu kaydeden Vali Cerrah, antrenörleri de tebrik ederek tam altınla ödüllendirdi.

Sporcuların başarıları hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise genç sporcuların Osmaniye'yi başarıyla temsil ettiğini söyledi. Demir, şunları ekledi: ?30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen ?Naili Moran 16 Yaş Altı Yaş Grupları Türkiye Birinciliği Yarışmaları'nda 14 yaş grubu erkekler kategorisinde cirit atma dalında Furkan Sivridemir Türkiye birincisi, Enes Kocabaş Türkiye üçüncüsü, çekiç atma dalında Bilal Yüksek Türkiye birincisi oldu. 15 yaş grubu erkekler kategorisinde ise Halil Avaner 3 bin metrede Türkiye ikinciliğini, Mehmet Tosun 200 metrede Türkiye üçüncülüğünü aldı.?

Ökkeş Demir, 22?24 Haziran tarihleri arasında Aksaray'da 250 sporcunun katılımıyla düzenlenen ?14?15 Yaş Minik Erkekler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 3 sporcunun da dereceye girdiğini kaydederek, 35 kg.'da Halil Baytekin Türkiye birinciliğini, 42 kg.'da Alişan Emir Türkiye üçüncülüğünü ve 66 kg.'da Fuat Karakuş'un Türkiye birinciliğini elde ettiğini, ayrıca güreş takımının Greko-Romen dalında Türkiye ikincisi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber