YÖK ile Savcılık arasında soruşturma tartışması

Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK: Rektör Aşkın için bizden izin alınmalı. Savcılık: Soruşturma çete suçuna bakan mahkemece yürütüldüğü için izne gerek yok

Van Başsavcılığı'nın ihbar üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın ev ve bürosunda polisin arama yapması YÖK'ten sert tepki alırken, "Rektörlere soruşturma iznini kim verir?" sorusunu da gündeme getirdi.

YÖK'ün, Aşkın hakkında soruşturma yapılması için kendilerinden izin alınması gerektiğini bildiren yazısına yanıt vermeyen Başsavcılık yetkilileri, soruşturmanın çete suçlarına da bakan DGM'nin devamı olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yürütüldüğü için izin alınmasının gerekli olmadığını söylediler.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, "Ceza Usul Yasası değişti. Bu konuları savcılar yürütür" sözleriyle tartışmaya katıldı. Aksu, "Aramada siyasi amaç yok. Polis savcının talimatını yerine getirir. Hukuk dışı uygulama yok" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, aramalarla hükümetin ve bakanlığının ilgisi olmadığını açıklamıştı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber