'Hayatımın rolünü oynadım'

Eşine, 6 saat boyunca hayatta olmayan kızının yaşadığını anlatmış.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tiyatrocu Yusuf Cihan Süslü ile resim öğretmeni eşi Saniye Süslü, doğum için geçtiğimiz Cumartesi günü Hasanpaşa'daki özel bir hastaneye gitti. Doğum öncesi kontrollerini de bu hastanede yaptıran çift, ikiz bebeklerinin doğumu için gerekli belgeleri doldurduktan sonra doğumhaneye girdi. Bebeklerinin dünyaya geleceği ilk anı görüntülemek isteyen baba Yusuf Cihan Süslü, eşi doğum yaparken bu anları kamerayla kaydetti. Normal doğum sırasında bebeklerden kız olanı hayatını kaybetti. Erkek olan diğer çocuk ise sorunsuz dünyaya geldi.

"HER ŞEYE ŞAHİT OLDUM"

Doğum sırasında hayatını kaybeden bebeğin cenazesi Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bebeğinin cenazesini almaya gelen acılı baba, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bebeğin ölümünde, doğuma giren doktoru ve hastane yönetimini sorumlu tutan Yusuf Cihan Süslü, ?Ben her şeye kendim şahit oldum. Her şey benim gözümün önünde intikal etti. Her anne-baba gibi mutlu bir olaya tanık olmak için oradaydım. Ama kızımı ölü gördüm. Doktorun birçok hatasını gördüm. Bu vaka özel bir hastanede oldu. 6-7 ay boyunda bu hastanede kontrollerimizi yaptırdık. Bakanlarımızın da onay gördüğü üzere doktordan normal doğum olmasını istedik. Ama sezaryene da hayır demedik. Eşim hastaneye geldiğinde doktora sancısının olmadığını söyledi. Ama doktor eşimin doğuma hazır olduğunu söyledi" diye konuştu.

"BEBEĞİMİN BOĞULDUĞUNU GÖRDÜM"

Doğum sırasında kamerayla kayıtta olduğunu söyleyen Süslü, bir süre sonra bazı şeylerin ters gittiğini hissettiğini söyledi. Süslü, ?Çocuğun doğumu sırasında bebeğin başı görünmüyordu. Ayaklarından dünyaya geliyordu. Doktor vakum yardımıyla doğumu yapmak istedi. Ancak bir süre sonra doktorun elleri titremeye başladı. Daha sonra vakum boşaldı ve kanal yolundan kordon patladı. Çocuğun ters bir şekilde geldiğini gördüm ve kafası mosmor bir vaziyette çıkartıldı ve orada bebeğimin boğulduğunu gördüm. O sırada ben bayıldım. Ameliyathaneden beni dışarıya aldılar. Bir bebek sesi duydum, çok şükür ki o oğlumun sesiymiş" dedi.

BAKANLIK TWİTTER'DAN CEVAP VERDİ

Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan acılı baba, konuyu Sağlık Bakanlığı'na da ilettiğini söyledi. Bakanlığın, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan cevap yazdığını söyleyen Süslü, "İki kere Sağlık Bakanlığı'na olayı anlattım. Geri dönüş yapmadılar. Twitter'dan paylaştım olayı. Bakanlık twitter'dan ilgilenecekleri yönünde cevap verdi. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunun peşindeyim ve bırakmayacağım. Eşimin de bu olay yüzünden psikolojisi çok bozuk" şeklinde konuştu.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ROLÜNÜ EŞİME YAPTIM

Eski tiyatro oyuncusu olduğunu hatırlatan acılı baba, doğum sırasında bebekleri Melek'in öldüğünü eşinden bir süre gizlediğini söyledi. "O an, hayatımın en büyük rolünü yaptım" diyen acılı baba, "Ben oyuncuyum. 6 saat eşime rol yaptım. Yaşamayan bebeğime yaşıyor dedim. Bu taşınamayacak bir rol. Buna her kim sebep olduysa bunu cezasını çekmek zorunda. Ölüm Allah'tan. Ama sebep var. Buna kim sebep olduysa ben sonuna kadar peşindeyim. Çok şükür ki bebeklerimiz ikizdi. Bir tanesini kucağımıza aldık" dedi.

Minik bebek Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından özel bir aracın arkasında defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

HASTANENİN AÇIKLAMASI

Unıversal Kadıköy Hastanesi Hastane direktörü Dr. Vahit Öztürk yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı. Öztürk ?Hastamız 26. haftadan itibaren hastanemizde kontrollere başlamıştır. Gebeliğinin son 3 ayını bizde kontrollerini yaptırmıştır. İkiz gebelik olduğu için riskleri kendisine anlatılmıştır. İkiz gebeliğinin riskleri olabileceği gibi sezeryanın da risklerini anlatılmıştır. Tercih kendisine bırakılmıştır. Onlar anne ve baba normal doğumun kendilerinin tercihi olduklarını söylemişlerdir. Ve biz bu süreçte takip ettik. Fakat biz süreçte risklerin olduğunu bildiğimiz için doğumu doğumhanede değil, ameliyathanede gerçekleştirmek için harekete geçtik ve ameliyathaneyi seçtik. Doğum sıkıntılı bir doğumdu, ve maalesef bebeklerden birini kaybettik. Biz ailenin acısını paylaşıyoruz. Olmasını istemediğimiz bir durumdu üzgünüz. Hastanemiz adına her şey yapılmıştır. Annenin takibi halen hastanemizde yapılmaktadır. Bundan sonraki sıkıntılarda ailenin yanında olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber