Trenlere 43 yeni güvenlik görevlisi alınacak

Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trenlere yönelik terör saldırılarının ardından, banliyö hatlarından başlayarak tren ve garlardaki güvenlik görevlisi sayısı artırılacak Bu kapsamda 43 yeni güvenlik görevlisi alınacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet demiryolları (TCDD) yönetimi, trenlere yönelik terör saldırılarının ardından güvenlik tedbirlerini artırıyor. TCDD, banliyö hatlarından başlayarak tren ve garlardaki güvenlik görevlisi sayısını artıracak. Bu kapsamda Gebze-Haydarpaşa ile Sirkeci-Halkalı Banliyö hatlarında görev yapması için 43 güvenlik görevlisi alınacak. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Yasası gereği Ağustos ayında özel güvenlik hizmeti almak için ihaleye çıkılacak. İlerleyen günlerde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere banliyö ve diğer hatlar için de özel güvenlik şirketlerinden hizmet alınacak. TCDD, trenlere yönelik saldırıların önüne geçmek için ayrıca uzaktan kumanda ile yola yerleştirilen mayın ve bombaların patlatılmasıyla ilgili sistemleri almak için de hazırlık yapıyor.

Güvenlik kadrosu boş

2001 yılından bu yana güvenlik personel alamayan TCDD, boş 735 güvenlik görevlisi kadrosundan kaynaklanan sorunların giderilmesi için özel güvenlik hizmeti alacak. Halen TCDD bünyesinde 2 bin 87 güvenlik personeli görev yapıyor. Yeni personel alamayan TCDD, önemli görevlerdeki personel boşluğunu, güvenlik personelinden kaydırma yaparak doldurma yöntemine gitmişti. Bugüne kadar 255 güvenlik görevlisi makinist yardımcısı, revizör yardımcısı, hareket memur yardımcısı, kondüktör ve gişe memurluğu kadrolarına geçti. Sadece terör saldırılarına yönelik değil büyük şehirlerdeki kapkaçlara karşı da önlem alan TCDD, banliyö trenlerinin kapılarını değiştirilecek. Makinistler tarafından otomatik olarak açılacak ve kapanacak kapılar yol boyunca hiç bir şekilde açılamayacak.


yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber