BBP, Manavgat'a 10 aydır müftü atanmamasını Meclis'e taşıdı

BBP Manavgat İlçe Başkanlığı, 10 aydır ilçeye müftü atanmamasını TBMM'ye taşıdı. BBP İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, yaptığı açıklamada, eski Manavgat Müftüsü Halil Taş'ın Burdur Müftü Yardımcılığı'na atanması ve ardından Müftü Nadir Aydın'ın 1,5 ay görev yaptıktan sonra tayininin Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'na çıkmasıyla birlikte ilçeye müftü atanmadığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Antalya milletvekillerine dilekçe başvurusunda bulunduklarını belirten Kılınç, 10 aydır ilçe nüfusu 100 binin üzerinde turizm şehri olan bir yere müftü, vaiz ve vaize atanmamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Manavgat'ta bir müftünün olmamasının BBP olarak takipçisi olacaklarını belirten Kılınç, Ramazan ayına kadar bir müftü atanmaması halinde konuyu yazılı olarak cevaplaması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini kaydetti. Kılınç, "Manavgat'a 10 aydır bir müftü atanmaması üzüntü verici bir olay. Ramazan ayına girmeye sayılı günler kaldı ve ilçe müftüsü yok. 10 aydır Manavgat Müftülüğü'ne Serik Müftüsü Mustafa Altun vekalet ediyor. Bir an önce müftü atanmasını bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber