Kayıp Antik Kent Mnizos'u arama çalışmaları sürüyor

Ankara'nın Güdül ilçesinin Çağ beldesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi tarafından Kayıp Antik Kent Mnizos'u arama çalışmaları başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Melih Arslan başkanlığında ve Arkeolog Umut Alagöz yönetiminde Güneyce Mahallesi'nde Kötü Hamam mevkiinde kazılara başlandı. 400 metrekarelik bir alanda yapılan çalışmalar sonucu bulunan binanın piskoposluk merkezi olduğu bilinen Kayıp Antik Kent Mnizos'a ait olduğu tahmin ediliyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeologlarından Umut Alagöz,15 Haziran'dan itibaren kazı çalışmaları yaptıklarını belirterek, çalışmalar sonucunda bu bölgenin Mnizos antik kenti olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Alagöz, "400 metrekarelik bir alanda çalışmalar sürüyor. Burası geç antik çağ dönemine ait bir yer. Bulduğumuz bina da büyük ihtimalle hamam binası. Burada tahminimizce yakınındaki sıcak su ile bağlantılı olarak Bergama'da Allonai antik kenti olarak bilinen Güney Ilıca, termal Roma hamamlarına benzer büyük bir kompleks bulmayı bekliyoruz." dedi.

Çağa Belde Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da bu kazılar yapıldıktan sonra bölgenin jeotermal kaynaklarıyla, sebzeleriyle ve böyle tarihi zenginlikleriyle Ankara'nın en önemli turizm merkezlerinden olmasını umduklarını ifade ederek, "Bu kazıyı meydana çıkarıp eski orijinal şekliyle restore edilip dünya turizmine kazandırmak niyetindeyiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber