Bodrum deniz kurtarmadan nefes kesen eğitim

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 13 yıl önce kurulan ve onlarca kişinin hayatını kurtaran Bodrum Deniz Kurtarma Derneği, ilk kez bir üniversite bünyesinde kurulan deniz kurtarma ekibine eğitim verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nden Bodrum'a gelen 7 kişilik ekip, profesyonel dalgıç ve doktorlarla denizde nefes kesen tatbikatlar yaptı.

Bodrum'da, 1999 yılında kurulan ve şimdiye kadar müdahale ettiği bin 215 olayda onlarca kişinin hayatını kurtaran Bodrum Deniz Kurtarma Derneği, kendilerine gelen talep doğrultusunda, Bahçeşehir Üniversitesi Arama ve Kurtarma Birimi'ne (BUSAR) 3 gün boyunca eğitim verdi. Bahçeşehir Üniversitesi'nden Bodrum'a gelen 7 kişilik ekip, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'nden Ercan Yüce, Ertuğrul Kaya ve Ayberk Olcay başta olmak üzere, profesyonel dalgıç ve doktorlar tarafından eğitildi. Öncelikle olarak teorik bilgiler anlatılan ekibe, gece ve gündüz olmak üzere Karaada, Adaboğazı, Çelebi Adası ve Gümbet Koyları'nda, denizde kaybolan kişinin aranması, denizdeki baygın kişiyi tekneye alma, teknede bulunan yaralıya müdahale edilmesi, ilk müdahale yöntemleri ve dalış konularında eğitimler verildi. BUSAR Direktörü Çınar Kurra, yeni bir ekip olduklarını ve denize kıyısı olan bir üniversite oldukları için denizdeki arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak görev almak istediklerini belirtti. Kurra, "Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'nin yıllardan beri gerçekleştirdiği operasyonları yakından takip ediyoruz. Oldukça başarılı çalışmalara imza attılar. Biz de, Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı, İstanbul Beşiktaş'ta denize kıyısı olan bir üniversite olarak, denizde oluşacak herhangi bir olayda, gönüllü olarak herhangi bir ücret almadan müdahale etmek istiyoruz. Gerekli bütün donanımlarımızı tamamladık. Önümüzdeki hafta botumuz gelecek ve denize indireceğiz. Türkiye'de ilk kez bir üniversite bünyesinde kurulan bu birim tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Birimimizde 34 kişi gönüllü olarak çalışmaktadır. Şu an 6 kişiye eğitim verildi. Önümüzdeki haftalarda bir altı kişilik ekibe daha eğitim verilecek" dedi.

Bodrum Deniz Kurtarma Derneği Sorumlusu Ercan Yüce ise "Türkiye'de Sahil Güvenlik'ten yetki belgesi almış, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ve Denizciler Dayanışma Derneği Arama Kurtarma (DAKSAR) bulunmaktadır. Şimdi ise ilk kez bir üniversite bünyesinde kurulan ekip Sahil Güvenlik'ten denizdeki olaylara müdahale etmek için belge alacak. Bizde, bize başvuran gencecik çocuklara eğitimlerimizi verdik. Denizde can kurtarmak için gönüllü olarak hizmet vermek istedi. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimler oldukça başarılı geçti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber