Cezaevi Müdürüne 2 yıl 4 ay 22 gün hapis

Bursa E Tipi Cezaevi'nde, bazı tutukluları menfaat karşılığında yakınlarıyla görüştürdükleri ve haberleşme aracı temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan tutuksuz 8 sanığın yargılanmasında karar çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme heyeti, eski cezaevi müdürü A.Ö.'ye 2 yıl 4 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Geçen yıl temmuz ayında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü A.Ö., cezaevi tekstil atölyesi infaz koruma başmemuru A.Ö. (55), infaz koruma memuru K.Ö. (35), infaz koruma başmemuru M.İ. (42) ve infaz koruma memuru M.Y. (40), cezaevinde kalan hükümlü İ.H.M. (45) ile dışarıda olan kardeşleri M.A. (28) ve M.M. (33) gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan M.İ. ve M.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 6 sanık tutuklanarak H Tipi Cezaevi'ne konulduktan 8 ay sonra tahliye edildi.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'rüşvet almak ve vermek', 'görevi kötüye kullanmak', 'cezaevine haberleşme aracı sokmak' ve 'Taşıt Kanunu'na aykırılık' suçlarından görülen davanın karar duruşmasında M.Y., K.Ö., A.Ö. ve M.İ. hazır bulunurken, diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, eski Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü A.Ö.'ye "haksız menfaat sağlamak" suçundan 1 yıl 10 ay 27 gün, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay, "Taşıt Kanunu'na aykırılık" suçundan ise 25 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. İnfaz koruma başmemuru A. Ö. ile infaz koruma memuru K.Ö.'ye de "görevi kötüye kullanma" suçundan 5'er ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kara verdi. "Rüşvet almak", "rüşvet vermek" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılanan diğer sanıklar ise tüm suçlamalardan beraat etti. - BURSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber