Yolcularla tartışan personel kendilerini uyaran öğretmeni demir balyozla dövdü.

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoför de otobüsün kapılarını kapatarak, yolcuların müdahalesini engelledi

Karakol tutanaklarına geçen "yolculuk"un hikayesi, Konya-Ankara- Samsun seferini yapan 55 DS 403 plakalı Metro Turizm'e ait otobüsün yola çıkmadan önce yanlış bilet kesilmesi nedeniyle başladı...

19 Temmuz'da Konya'dan saat 21.00'de hareket etmesi gereken otobüsün hostu (servis elemanı) Mehmet Hiyal, yolculara bağırarak, biletleri kontrol etmeye başladı. Ve 47 numaralı koltukta oturan öğretmen D.K'ya, "biletini ver çabuk" dedi. Öğretmenin, "Saygılı ol" uyarısı üzerine Hiyal, "Senden mi öğreneceğim?" diyerek bağırdı. Bunun üzerine diğer yolcular; avukat Erdem Özden ve Ahmet Perkgöz devreye girdi.

Adım Dalabasan!
Hiyal iki yolcuya da el kol hareketi yapmaya başladı. Yolcular kendilerine hakaret eden Hiyal'ın ismini sordu. Hiyal, avukat Çelik'e, "Adım Abdülrezzak Dalabasan!" yazılı bir kağıt verdi.

Otobüsün hareketinden 1 saat sonra öğretmen D.K., Ankara Dikmen'de inmek istedi. Şoför, D.K'yı Dikmen Vadisi'nin 200 metre ilerisinde karanlık bir yerde indirdi. Tam bir kabusa dönüşen olayın bundan sonrasını öğretmen Kaan, karakola verdiği ifadesinde şöyle anlatıyor: "Ben indikten sonra arkamdan otobüsün şoförü Mehmet Bilgin, hostu ve muavini geldi. Bu sırada otobüsün kapıları kapandı Muavin Etem Altunkılıç bana, 'Sen kabadayı mısın lan .... A... K... Bir Terme dayağı atalım da gör sen ne olduğunu' diyerek üzerime saldırdı demir balyozla. Daha sonra otobüsten diğer yolcular indi ve beni kurtardılar. Bütün otobüs personeli yolcuları otobüse binmeye zorladı. Ancak yolcular beni orada bırakmak istemedi. AŞTİ'de şikayetçi olacağımı söyledim. 'AŞTİ'de işimizi polisle hallederiz' dediler." Bu arada 8 aylık hamile eşi ve kızkardeşi ile yolculuk yapan Avukat Erdem Özden Çelik, polisi aramak için telefonuna davrandı. Ancak, ikinci şoför Arif Kubin'in yumruğuyla telefonunu elinden düşürdü. Kabus gibi olayın ardından D.K,Erdem Özden Çelik, Zeynep Çelik, Şaheser Çelik, Ahmet Perkgöz ve S. Y. Terminal Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Olaya Zonguldak Hakimi Tümer Türkeş Genç'i şahit olarak gösterdi.

Tazminat isteyeceğiz
Erdem Çelik tüm yolcularla birlikte yüklü bir tazminat davası açmaya hazırlandıklarını belirterek, "Yaşadıklarımızı ifade etmek için kabus kelimesi az kalır. Yolcuya balyozla dayak atılıyor. Bunlar olurken otobüsün içindeki çocuklar, bayanlar izletiliyor. Tazminattan önce bu insanların cezalandırılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Metro Turizm
İş akitlerine son verildi
Metro Turizm Ankara Bölge Müdürü Ekrem Öztürk, Samsun bölgesinde görevli tüm personelin işine son verildiğini açıkladı. Öztürk şöyle konuştu: "İş akitleri aynı gün fesh edilmiştir. Bizim için çalışan bir otobüstü. Ancak ister haklı ister haksız olsun, daima vatandaştan yanayız. Müşterilerimizle tartışan kim olursa olsun iş akti fes edilir. 'Müşteri daima haklıdır' prensibini uygularız. Firmamız ilk aşamada verilecek en büyük cezayı vermiştir. Bu ekstra bir örnektir. Hemen cezasını verdik."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber