Atlantik İlköğretim Okulu'nda 4 öğrenci SBS'de tam puan aldı

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda, Atlantik İlköğretim Okulu'nun 4 öğrencisi tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler başarılarını okullarında öğretmenleri ile kutladı.

Ankara Atlantik İlköğretim Okulu öğrencileri Alperen Elbasan, Ramiz Dünler, Ömer Kaya ve Mustafa Selçuk Öztürk, 8. sınıflara yönelik yapılan SBS'de tüm soruları doğru cevapladı. Sabah erken saatlerde okullarına gelen öğrencilerden Alperen Elbasan, çok mutlu olduğunu söyledi. Başarısını planlı çalışmasına borçlu olduğunu kaydeden Elbasan, "Sosyal aktivitelerimden de geri durmadım. Özellikle son hafta çalışmamı yoğunlaştırdım. Sonuçta çalışmamın karşılığını aldım." diye konuştu. Arkadaşlarına başarı için düzenli ve planlı çalışmayı tavsiye eden Elbasan, "Aksatmadan her gün çalışmak lazım. Bir de arada eğlensinler ki, sınava moralleri bozuk olarak girmesinler.? dedi. Alperen'in annesi Pervin Elbasan ise, ?Mutluyum. Bu sonucu bekliyorduk. Emeğinin karşılığını aldı ama bu emekte öğretmenlerinin katkısı çok büyüktü. Onlara da teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Ramiz Dünler de, 8. sınıflara yönelik SBS'de tüm soruları doğru yanıtlayan öğrencilerden. Dünler, düzenli çalıştığını belirterek, "Aşırıya da kaçmadık tabi, kafamızı kitaptan kaldırmadık gibi bir şey de söyleyemem.? dedi. Sınava öz güven ile girdiğini, o yüzden çok heyecanlanmadığını belirten Dünler, ?En son takıldığım bir soru vardı. Emin olamadım. Onu değiştirince o soruda doğru oldu. O doğru olunca 500 geldi." diye konuştu.

Ömer Kaya isimli öğrenci ise "Çok mutluyum, Elhamdülillah. Başarı için düzenli çalışmak çok önemli. Hafta sonları dershaneye gitmek gibi, bazı şeylerden fedakarlık gerekiyor. Çok çalışmak değil de ne yapacağınızı bilerek çalışmak daha önemli.? şeklinde konuştu. Kaya'nın arkadaşlarına başarı önerisi ise, "Sınav provasını çok iyi yapsınlar. Yani denemeleri, sadece test çözer gibi değil, kendinizi sınavdaymış gibi düşünerek çözmek önemli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber