Bahçelievler katliamı sanıklarının tahliye edilmesi protesto edildi

Türkiye Kominist Partisi (TKP) üyesi bir grup, Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'li öğrencinin katil zanlılarının yürürlüğe giren 3. yargı paketi kapsamında serbest bırakılmasını protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler Adnan Ötüken Parkı'nda toplanan TKP üyeleri, ?Faşist katillere ileri demokrasi hesabı soracağız' pankartı açtı. Eylemciler daha sonra sloganlar eşliğinde Bahçelievler Katliamı olarak bilinen 7 TİP'li öğrencinin öldürüldüğü eski 15. Sokak 56 numaralı binaya yürüdü. Bina önünde konuşan dava avukatı Ersan Şensal 7 yurtsever arkadaşlarının bu binanın bodrum katında öldürüldüğünü hatırlattı. Hukukun adaletinin hergün biraz daha kaybedildiğini belirten Şensal, "Hergün biraz daha yargı bağımsızlığının kaybedildiği ortamda nihayet adalet reformu paketi altında tahliye edildi." dedi.

TKP İl Başkanı Metin Uçak ise "34 yıl önce yoldaşlarımızı bu adreste katleden katiller, tarihte her zaman solculara, ilericilere, devrimcilere karşı katliamlarda kader ortağı oldukları gericiler tarafından bugün, 3. yargı paketi diye adlandırılan kanunun yürürlüğe girmesi ile tahliye edildiler." şeklinde konuştu.

Eylemin ardından CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'de katliamın yaşandığı eve gelerek gruba destek verdi. Türkiye'yi 12 Eylül'e getiren belli başlı katliamlardan birinin hatta bir kaçının faillerine özgü yasa çıkarıldığını kaydeden Cihaner, CHP'nin yargı paketinin geçici 3. maddesinin kişiye özel af nitelikli olduğu gerekçesiyle yasa metninden çıkarılması için mücadele verdiği söyledi. Cihaner, şöyle devam etti: "Türkiye'nin siyasi tarihinde ki en vahşi katliamlarından birini sorumlularının affı sonucunu düzenlenecek bir yasa teklifi olduğu o nedenle yasa metininden çıkarılması gerektiği yönünde mücadele verdi, ama bu olmadı."

Cihaner, çıkarılan yasayı ise Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber