Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyet'in 90. yılına yetiştirilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenme çalışmalarının 2013 yılın Cumhuriyet Bayramı'na kadar tamamlanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günay, "Firma yetkilileri gece gündüz çalışarak bütün binayı bu süreden önce bitirecek." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sabancı Topluluğu'nun ortaklaşa yürüttüğü Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin yenilenmesiyle ilgili projenin startı bugün verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yüklenici firmaların yetkilileri ile yaptığı pazarlık sonucu yeni AKM'nin 2013 yılının Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi sözünü aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nin önünde gerçekleşen basın toplantısında Ertuğrul Günay çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projenin Cumhuriyet'in 90. yılına kadar tamamlanmasını isteyen Bakan Günay'a, firma yetkilileri gece gündüz çalışarak bütün binanın bu süreden önce bitirileceği sözünü verdi.

Binanın estetik görünüme kavuşması için yenileme çalışmalarının yapılacağını belirten Günay, ?İçinde bin 200 kişilik bir konser salonu var. 500 kişilik ve 200 kişilik başka salonlar var. Bu salonlar çağdaş teknolojiye uygun şekilde yenilenecek. Isıtma, soğutma, teknik aksam, sahne mekanikleri kötüydü. Güçlendirme ihtiyacı vardı. Bina eskimişti. Sadece onarmayalım, daha iyileştirelim diye çalışıyoruz. Kuruldan geçti. Ruhsat verildi ve çalışmalar başladı. Hem güçlendireceğiz hem işin içine estetik katmaya çalışacağız. Binanın dünyadaki diğer kültür merkezleri ile kıyaslandığında estetik zarafetten yoksun olduğu konusunda yakınmalar vardı.? diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Bakan Günay yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber