Engelli yüzücü, 23. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'na katılacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan fiziksel engelli Recep Ateş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 23. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'na katılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağ bacağı olmayan Ateş, yarışmadan derece alarak ayrılmak istediğini söyledi.

1987 yılında askerliğini balık adam olarak yaparken geçirdiği kaza sonrası sağ bacağını kaybeden Recep Ateş, Ereğli'de birçok yüzme yarışına katıldı. Ateş, bu yarışların büyük bir çoğunluğunu birinci olarak tamamladı.

Hazırlıklarını haftada 3 gün toplam 9 saat çalışarak sürdüren Ateş, amacının yapılacak olan yarışmada derece almak olduğunu söyledi. 2 senedir engellilerin katılmaya başladığı yarışmadan dolayı heyecanlı olduğunu kaydeden Ateş, "1987 yılında Su Altı Komutanlığı'nda balık adam olarak göreve giderken geçirdiğim kaza sonucu ayağımı kaybettim. Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği Uluslararası Avrasya Boğaziçi yüzme yarışması için Büyük Anadolu Otel'de haftada 3 gün toplam 9 saat çalışarak yarışmaya hazırlanıyorum. Yarışmaya Türkiye Şehir Aileleri Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği adına katılacağım. Bu sene Boğaziçi Yüzme Yarışması'nda altın madalya almak için yarışacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber