Başbakan'ın kaldığı otel üç kez değiştirildi

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör kamuflajı

Londra, Kuşadası ve Mısır'da patlayan bombalar, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki güvenlik çemberinin güçlendirilmesine neden oldu. Türkiye'ye çok sayıda tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı C-4 tipi bombanın girmesi, bu bombaların Kuşadası ve Çeşme gibi turistik yerlerde patlatılması, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Tedbirlerde, iki canlı bombanın eylem planladığı ihbarının da etkili olduğu öne sürüldü.

İki gün önce geldi

Erdoğan'ın Antalya programında şaşırtmaca taktikleri de uygulandı. Erdoğan'ın, İller Bankası Köprülü Kavşağı ve Beldibi'ndeki 7 yıldız ayarındaki Sungate Port Royal De Luxe Otel açılışı ile Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni için, 23 Temmuz günü (dün) Antalya'ya geleceği duyurulmuştu. Ancak Erdoğan şehre, iki gün önce, perşembe akşamı 21.10'da, eşi Emine ve kızı Sümeyye ile birlikte geldi.

Çiçekler elde kaldı

Başbakan'ın inişinden hemen önce, Antalya Havalimanı VIP Salonu, bomba uzmanı köpeklerce didik didik arandı. AKP Teşkilatı'ndan bazı kişiler, getirdikleri çiçekleri, Başbakan ve eşine veremeden limandan ayrılmak zorunda kaldı. Antalya Merkez İlçe Başkanı Celalettin Polat, güvenlik nedeniyle, Başbakan'ın kalacağı yerin üç kez değiştirildiğini söyledi.

Üç kez değiştirdi

Önce Sungate'de kalacağı, sonra IC Otel'de kalacağı belirtilen Başbakan'ın konvoyu, son anda Rixos Premium Otel'e yönlendi. Erdoğan, geceyi geçireceği Rixos Premium Otel'in villalar bölümüne, servis kapısından girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel dışında hiç kimse kabul edilmedi.

Müdür kırıldı

Türkiye'nin tek kadın İl Emniyet Müdürü sıfatını taşıyan Naciye Ekmekçibaşı ile Antalya Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Erhan Güder'in de otelin kapısından içeriye girmesine izin verilmedi. Başbakanlık korumalarının kendilerine gösterdiği sert tutum nedeniyle kırıldıkları belirtilen Ekmekçibaşı ve Güder, Başbakan'ın cuma günkü programını izlemediler. Başbakan'la görüşmek için eşi Ebru Türel'le birlikte otele gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de makam aracının içinde bir süre bekledi. Türel ve eşi, on dakikalık beklemenin ardından otele kabul edildiler.

İki bin polis görev yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Antalya'da kendi korumalarının yanı sıra Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terör ve Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri de korudu. Güvenlik görevlileri Erdoğan'ın etrafında etten duvar ördü. İller Bankası Köprülü Kavşak'ın dün saat 18.00'deki açılışından saatler önce, 2 bin 400 polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. Başbakan'ın ikamet ettiği Rixos Premium Otel'de ise Başbakanlık'a bağlı 28 kişilik yakın koruma, Antalya Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi'nden 6 polis, otel civarında da resmi ve sivil yüzlerce polis görev aldı.

Yayalar ve araçlar tek tek arandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği İller Bankası Kavşağı'nda yoğun güvenlik önlemleri alan polis yayaları ve araçları tek tek aradı. Ayrıca Erdoğan'ın cuma namazı kıldığı Serik İlçesi'ndeki Merkez Camii'nde önceden bomba uzmanı köpeklerle arama yapıldı.

'Terörü siyaset aracı yapmayın'

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefeti terör üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Erdoğan dün Antalya'da spor kompleksi imza töreninin ardından Köprülü Kavşak açılışına katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında, hükümetin modern ve çağdaş bir Türkiye için kararlı adımlar attığını söyledi. Terör konusunda da muhalefete yüklenen Başbakan şöyle konuştu: 'Terörü siyaset aracı yapmak yanlış. Bu siyasette mesafe almamadır. Bildiğin bir şey varsa ilgili makamlara getirirsin. Biz olağanüstü toplantıya çağırmayı biliriz. Bu işi bitirmeye de kararlıyız.'

Mustafa KOZAK-Bülent TATOĞULLARI /Akşam


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber