Diyarbakır' da, 3 öğrenci 500 tam puan aldı

Diyarbakır tarihinde, ilk kez Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 3 öğrenci 500 tam puan alarak büyük başarıya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Sur Anafen Dershanesi (FEM) öğrencileri Abdullah Turgut Gül, Rukiye Gülsüm Çelik ile Özel Bahaddin Bey İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Faruk Gürkan, 500 tam puan alarak dereceye girdi.

2012 8. Sınıflar SBS'de 500 tam puan alan öğrenciler, bu başarılarını okul ve dershanelerinde kutladı. Geçen yıllarda olduğu gibi Sur Anafen Dershaneleri, Diyarbakır'da bu yıl da geleneği bozmadı. İki öğrencisinin 500 tam puan aldığı dershanenin, ayrıca 16 öğrencisi de dereceye girmeyi başardı.

Sur Anafen Dershanesi Müdürü Kutbettin Çelebi, her şeyden önce Diyarbakır adına çok sevindiklerini söyledi. Çelebi, başarının anahtarının sistemli çalışmakta ve sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olmasında olduğunu söyledi. Dershanenin tercihler döneminde tüm Diyarbakırlı öğrencilere hizmet vereceğini belirten Çelebi, bölge insanının daha başarılı olması için öğretmenlerin üstün gayret gösterdiklerini ifade etti. Çelebi, Diyarbakır'da 15 şube ile hizmet veren FEM-Anafen Dersaneleri'nin her yıl 10 bin öğrenciyi geleceğe hazırladığını kaydetti. Öğrencilerden Rukiye Gülsüm Çelik ile Abdullah Turgut Gül, başarılarında emeği geçen aile ile öğretmenlerine teşekkür etti.

DEMİR: BAŞARIMIZ DİYARBAKIR'INDIR

Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, Özel Bahaddin Bey ve Özel Nil Koleji'nden iki öğrencilerinin 500 tam puan aldığını açıkladı. Demir, bünyelerindeki Özel Dicle Fen Lisesi'nin YGS'de il birincisi çıkarmasından sonra şimdi de Özel Bahaddin Bey ve Nil İlköğretim Okulu'nun öğrencileri Ömer Faruk Gürkan ve Abdullah Turgut Gül'ün, 2012 Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan aldığını söyledi. Demir, şöyle dedi:

?Öğrencilerimizden Ömer Faruk Gürkan ve Abdullah Turgut Gül, soruların tamamına doğru cevap vererek SBS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldular. YGS sonrasında SBS'de de böyle bir başarının gelmesi Nehir Eğitim Kurumları'nda başarının bir gelenek haline geldiğini göstermektedir.? Demir, öğrencileri bu günlere hazırlayan anne babalara ve öğretmenlere teşekkür ederek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi ve altınla ödüllendirdi.

Dereceye giren Ömer Faruk Gürkan ise derecelerinin sırrının istikrarlı çalışmaktan ve bu konuda büyük tecrübeye sahip olan öğretmenlerinin verdikleri programa uymaktan geçtiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber