Erzurum'da atık su arıtma tesis projesi kazı çalışmaları başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 milyon euro bütçeli 'Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi'nin Yakutiye şehir merkezi etabı kazı çalışmasını başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje tamamlandığından kanalizasyon ve yağmur suyu galeri sistemi birbirinden bağımsız olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük çevre ve altyapı yatırımlarından birisi olan Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi'nde ilk kazmayı Saray Bosna ve Çaykara caddelerinde vurdu. Projenin tamamlanmasıyla sağnak sonrası oluşacak sel baskınlarının önüne geçilecek. Atık su arıtma ve içme suyu şebeke çalışmaları etaplar halinde yıl boyunca devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 5 ay önce Ilıca Şeker Fabrikası'nın bulunduğu bölgede fiilen uygulanmaya başlanan söz konusu projenin şehir merkezi etabını da resmen başlattıklarını ifade etti

GALERİ SİSTEME ŞEHRİ RAHATLATACAK

Hayata geçirilecek atık su projesinin şehir merkezini ilgilendiren bazı aşamalarının bulunduğunu ve bu etaplardan birisinin de kanalizasyon ve yağmur sularıyla ilgili olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ?Şehrimizin muhtelif bölgelerinde kurulacak olan galeri sistemiyle yağmur ve kanalizasyon suları birbirinden ayrılacak. Uzun yıllar önce dere yatağı olan Çaykara, Saray Bosna, Tebrizkapı ve Kavak mahalleleri gibi yerleşim bölgelerimiz var. Bu bölgeler altyapı anlamında da şehrin yükünü taşıyorlar. Projemiz kapsamında bu derelerde yağmur ve kanalizasyon suları için birbirinden ayrı bir taşıma sistemi kuracak ve altyapıyı sorun olmaktan kesin bir biçimde çıkaracağız. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Erzurum'da artık sel ve su baskınlarından söz edilemeyeceği gibi, ?Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi'nin önemli bir etabını da geride bırakmış olacağız.? şeklinde konuştu.

PROJE, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) DESTEĞİYLE YÜRÜTÜLÜYOR

Çaykara ile Saray Bosna caddelerine vurulan ilk kazmayla Erzurum'un çok önemli bir altyapı ihtiyacından kurtulacağını kaydeden Başkan Ahmet Küçükler, ?Erzurum'u son derece modern bir atık su arıtma tesisine kavuşturmak için uzun bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Netice itibariyle Avrupa Birliği (AB) IPA Programına sunduğumuz 64 milyon euro bütçeli projeyle Erzurum'un çok büyük bir eksikliğini gideriyoruz. Erzurum'un kanalizasyon atıkları bilindiği üzere Karasu Nehri'ne bırakılıyor. Bu projemiz tamamlandıktan sonra kanalizasyon suları bu kez arıtıldıktan sonra Karasu Nehri'ne bırakılacak. Böylece eko- sistem koruma altına alınmış olunacak.? diye konuştu.

Kazı çalışmalarının eş zamanlı yürütüleceğinin altını çizen Başkan Küçükler, ?Çaykara ve Saray Bosna caddelerindeki çalışmalar aynı anda devam edecek. Diğer bölgelerimizin projeleri de hazır; önümüzdeki günlerde onlar için de kazma vuracağız. Söz konusu çalışmaların tamamını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Çaykara ve Saray Bosna caddelerindeki çalışmalarımız ise bir ay içerisinde tamamlanacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber