Malatya'ya 30 kilometre fiber optik kablo döşendi

Malatya Belediyesi tarafından bugüne kadar döşenen 30 kilometre fiber optik kablo sayesinde, belediye birimleri arasında ışık hızında haberleşme sağlanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, daha önce kiralık olarak kullanılan iletişim alt yapısının, fiber optik kabloların döşenmesiyle mülkiyetinin belediyeye geçtiği ifade edilen açıklamada, belediye binası içerisinde ve dışında yer alan birimler arası iletişim ve veri transferinin, yüksek hız ve kalitede hizmet sağlayan fiber optik bağlantıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Fiber optik bağlantı çalışmalarının, sertifikasyon eğitimi sağlanan Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, çalışmalar kapsamında bugüne kadar 30 kilometre uzunluğunda fiber altyapı tesisi yapılarak, belediyeye ait 23 noktada fiber optik bağlantının çalışır hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre fiber optik bağlantı noktasının 48'e çıkarılması için 14 kilometrelik fiber kablo hattının döşenmesi için de hazırlıklar son aşamaya geldi. Yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan fiber optik altyapı çalışmalarıyla Malatya Kent Bilgi sisteminin en önemli modüllerinden olan Kent Rehberi ve Mezarlık Bilgi sistemlerinin devreye alınarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Altyapı çalışmalarının ardından scada, sinyalizasyon, MOBESE, eds, akıllı durak ve dijital tabela projelerinin de hayata geçirilecek.

Fiber optik kablolar bilgiyi bakır kablolardaki gibi elektrikle değil, ışıkla aktardığı, veri akışının ışık hızında gerçekleştiği anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber