97 trilyonluk vergi borcu olan 'odacı' kayıplara karıştı

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın her yıl düzenli olarak açıkladığı "vergi yüzsüzleri" listesinin bu yıl ikinci sırasında 97 milyon YTL vergi borcu ile 'odacı' Muharrem Anul var. Nerede olduğu bilinmeyen Anul'un yakalanmamak için sahte kimlik kullandığı belirtiliyor

vatan

24.07.2005

Maliye Bakanlığı'nın her yıl düzenli olarak açıkladığı Vergi yüzsüzleri' listesinin bu yılki zirvesinde ikinci sırada yer alan 'odacı' Muharrem Anul'un cezası, her geçen gün faiz nedeniyle katlanıyor. 2003 yılında devlete 69 milyon YTL vergi borcu bulunan Anul'un borcu, ödenmediği için 2004 yılında 97 milyon YTL'yi buldu. Yakalanmamak için sahte kimlik kullandığı belirtilen Anul'un nerede olduğu bulunamıyor.

Kohen'le tanıştı hayatı değişti

Muharrem Anul'un hikayesini araştırmaya başladığımızda ise çok ilginç bilgilere ulaştık. 44 yaşındaki Muharrem Anul, Osmanbey'deki seyyar tezgahında çorap satarak tekstil işine girdi. Örümcek Ağı Operasyonu'nda adı geçen Erol Maks Kohen'le tanışan Muharrem Anul'un hayaü, bundan sonra değişti.

Erol Maks Kohen'in yanında asgari ücretli olarak işe başlayan Anul, şoförlük ve odacılık yapmaya başladı.

Odacı yönetim kurulu başkanı oldu

2001 yılına gelindiğinde Muharrem Anul'un adına, "Nergis İplik Muharrem Anul" isimli bir firma kuruldu. 50 YTL sermaye ile kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı da Muharrem Anul'du. Firma, faaliyet adresi olarak da Şişli Teyyareci Cemal Sokak Kervan Apartmanı 32/3 adresini gösterdi. Nergis İplik'in ismi, 2002 yılında hayali ihracat olayına karıştı. Kağıt üzerinde firmanın sahibi olarak görülen Muharrem Anul'a Maliye Bakanlığı tarafından 69 bin YTL vergi cezası kesildi. Vergi borcunu ödemeyen Anul'un borcu 31 Aralık 2004 itibarı ile 96 bin 941 bin 838 YTL'ye yükseldi.

Depo 1 yıldır kapalı esnaf tanımıyor

Biz de Muharrem Anul'u bulmak için işyeri adresi olarak görünen Şişli Teyyareci Cemal Sokak içerisinde bulunan depoya gittik. Kapıları kapalı olan depo içerisinde bulunan kumaş yığınları dikkat çekiyor. Depo yakınındaki işyeri sahipleri ile konuştuğumuzda işe dükkan sahiplerinin yaklaşık bir sene önce işyerini kapatarak gittiklerini ve bir daha da uğramadıklarını öğrendik. Çevre esnafı Muharrem Anul isminde birini de duymadıklarını belirtti.

Muharrem Anul'un Zeytinburnu'nda oturduğu bilgisine ulaşınca Zeytinburnu'ndaki muhtarlıkları tek tek arayarak Anul'un adresini öğrendik. Telsiz Mahallesi Muhtarı Necdet Akşahin, Anul'un kendi mahallelerinde 85/4A sokak numara 9, daire 7'de oturduğunu söyledi.

Muhtarın verdiği adrese gittiğimizde Muharrem Anul'un yaklaşık bir sene önce o adresten de taşındığını öğrendik. Kapıyı açmayan daire sakini kiracı olduğunu belirterek, Muharrem Anul'u tanımadığını söyledi. Bir alt katta oturan apartman yöneticisi ise polisin sık sık gelerek Muharrem Anul'u sorduğunu ifade ederek, Anul'un taşındığını fakat nereye gittiğini bilmediklerini söyledi.

Çocuğunun okuluna yanlış adres vermiş Yöneticinin, Muharrem Anul'un oğlunun Ayhan Şahenk İlköğretim Okulu'na gittiğini söylemesi üzerine okula gittik. Okul müdür yardımcısı, Anul'un çocuğunun okullarının öğrencisi olduğunu belirterek, dosyasından adres ve telefon bilgilerim çıkararak bize verdi. Müdür yardımcısının verdiği adrese gittiğimizde adresin sahte, telefon numarasının da başka bir kişiye ait olduğunu öğrendik. Muharrem Anul'un nerede oturduğu bilinmiyor. Ne iş yaptığı da. Anul'un yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve sahte kimlik kullandığı sanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber