Avrupalı Müslüman turistler, Ramazan'a 2 gün kala ülkelerine dönecek

Avrupalı Müslüman turistler tatillerini Ramazan ayına göre yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 haftalığına tatile gelen ve İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç ve İsviçre'de yaşayan Müslüman turistler 11 ayın sultanı Ramazan başlamadan önce ülkelerine dönmek istiyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, haziran ayı içinde tatil için 7 Avrupa ülkesinde yaşayan 5 bin Müslüman'ı başta İstanbul, Antalya, Muğla, Konya ve Kapadokya bölgesi olmak üzere tatile getirdiklerini söyledi. Avrupa'da yaşayan Müslüman turistlerin genelde tatil tercihlerini deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra inanç, kültür, müzik, yemek, otantik müzik, tarih, eko ve arkeoloji turizmine yönelik olduğunu belirten Bhatnagar, getirdikleri 5 bin Avrupalı Müslüman turistin yüzde 65'İnin butik otelleri yüzde 35'nin ise beş yıldızlı ve apart(müstakil) konaklama tesislerini tercih ettiğini kaydetti.

Dördüncü kafilede getirdikleri bin 400 turistin Ramazan ayı başlamadan 2 gün önce ülkelerine döneceklerini belirten Bhatnagar, kültür, tarih, inanç, eko ve arkeoloji turlarına Ramazan Bayramı sonrası yeniden başlayacaklarını söyledi. Bhatnagar, "50 gün içinde 5 bin Avrupalı turisti 11 ilde inanç, kültür, tarih, arkeoloji, eko ve doğa sporları turuna çıkardık. Turlar Ramazan ayına gelince kesmek zorunda kaldık. Getirdiğimiz 67 turist ise Ramazan ayını Türkiye'de geçirmek istediklerini belirtti. Büyük çoğunluğu ise kendi evlerinde Ramazan da oruç tutmak istediğini söyledi." dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Ahmet Baranov, Rusya'dan tatil için getirdikleri 650 Rus Müslüman'ın 470'nin Ramazan öncesi ülkelerine dönmek istediklerini ifade etti. 180 Müslüman Rus'un alternatif turizm kapsamında hizmet veren konaklama tesislerinde Ramazan ayı süresince kalacaklarını belirten Baranov, Müslüman Rusların genelde deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra genelde yayla, kır ve butik otel turizmi tercih ettiklerini kaydetti.

Londra'da yaşayan Pakistan asıllı bilgisayar mühendisi Muhammed Ezran ise 12 gündür ailecek tatillerini Alanya'da yaptıklarını Ramazan'da oruçlarını Londra'da tutmak için 3 gün içinde İngiltere'ye döneceklerini söyledi.

Öte yandan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MATOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Ramazan ayının ağustos ayına gelmesinin yerli turist hareketliliğinde bir miktar düşüş oluşturabileceğini söyledi. Ramazan da yerli turist hareketliliğini en alt seviyede tutmak için bazı otellerin Ramazan etkinlikleri düzenlediğini belirten Barut, düşüşün çok az olmasını tahmin ettiklerini kesin bir rakam söylemek için erken olduğunu söyledi. Barut, bölgedeki otellerin doluluk oranı seviyesinin yüzde 90 olduğunu ve haziran ayında konaklama tesislerinin doluluğun önemli ölçüde arttığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber