Bakan Çelik: Türkiye ne Pakistan'dır, ne Afganistan

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kuran kurslarının denetiminin ilköğretim müfettişlerinin yetkisinden çıkarıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak bütün kursların devletin denetimi altında olduğunu söyledi.

Çelik, "gerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı, gerekse de resmi olmayan bütün kurs, bütün eğitim öğretim faaliyetleri devletin gözetimi ve denetimi altındadır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gözetimi ve denetimi altındadır'' ifadelerini kullandı.

Çelik, son günlerde gazetelerde, İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle ilgili eleştiriler yöneltildiğini hatırlattı.

Değişiklikler kapsamında 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyacı olan 7-8 madde ile onların asli görevlerini düzenlediklerini' belirten Çelik, "bunun dışında, 'il valilerinin istedikleri bütün denetimleri yapmakla mükelleftirler' diye madde koyduk. Sonra bir baktık ki, 'Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan Kuran kursları denetim dışı bırakıldı. MEB bu işten elini çekti. Orada Taliban yetişecek, terörist yetişecek' şekilde köşe yazıları yazanlar var" dedi.

"Türkiye ne Pakistan'dır, ne Afganistan"

Çelik, "Türkiye ne Pakistan'dır, ne Afganistan'dır, ne de İran'dır. Türkiye'nin tarihi geçmişini, birikimini, Türkiye'deki dini müesseseyi iyi bilen, iyi anlayan, kendi ülkesini ve halkını, toplumunu iyi tanıyan insanlar Türkiye'nin ne Afganistan, ne İran, ne de Pakistan olmadığını bilirler" diye konuştu.

Kuran kurslarını denetlemesi gereken kişilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait, bu işin erbabı olan insanların olduğunu ifade eden Çelik, "ilköğretim müfettişlerinin çoğu 'elifba'yı bile bilmiyor. Bunlar nasıl içerik denetlemesi yapacaklar" dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapıldığını da hatırlatan Çelik, medyanın bu konudaki yaklaşımını doğru bulmadığını söyledi.

'Birçok eski Marksist'in, Atatürkçülük ve laiklik maskesi altında, yaptıkları uygulamalara saldırdığını' savunan Çelik, ''bunu ayıplıyorum, kınıyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber