Türkiye Kamu-Sen:Ücret adaletsizliği giderilsin

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), kamudaki ücret dengesizliğinin giderilmesini istedi. Kamu-Sen'in, toplu görüşmelerde, ücret adaletsizliğinin giderilmesi için düşük ücret alan kamu çalışanlarına denge tazminatı isteyeceği bildirildi.

Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Kamudaki bazı kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin kimi tazminat ve ek ödemelerden faydalanırken, diğer kurumlarda çalışanların bu ödemeleri alamadığına dikkat çekilerek, Kamu-Sen'in öncelikli amacının farklı kurumlarda çalışan, ancak aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı ücret almasının önüne geçilerek aradaki ücret dengesizliğinin giderilmesi olduğu vurgulandı. "Eşit işe eşit ücret" prensibi gereği kamuda aynı işi yapanların benzer şartlarda eşit ücret alması gerektiği ifade edilen açıklamada şu satırlara yer verildi:
"Diğer kurumlara göre yüksek ücret alan kamu çalışanlarının ücretlerinin azaltılarak ya da dondurularak ücret adaletinin sağlanması bizlerin kabul edeceği bir durum değildir. Bu nedenle, yoklukta değil varlıkta adaleti savunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber