Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası başladı

Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nın 4.sü Kongre Müzesi bahçesinde başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk gün yapılan 1. Etap Kriteryum yarışını Konya Özel İdarespor'dan Vedat Koç kazandı. Koç, Genel klasmanda ve en iyi sprinter kategorilerinde de birinci olarak sarı ve mavi mayo giymeye hak kazandı.

Yarışlar Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'un bayrak sallamasıyla start aldı. Bisikletçiler, İnönü Bulvarı-Dört İşletme Kavşağından gidiş-dönüş yaparak yarışı tamamladı. Bisikletçiler 2.4 km'lik etabı 14 kez turladı. 28 takımın yer aldığı turnuvada 11 yabancı ülkeden bisiklet takımı olmak üzere 156 sporcu 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvasında mücadele ediyor.

Yarışmada iki sporcu düşmeleri sonrası tekerleklerinin kırılmasıyla yarış dışı kalırken yarışmada geride kalan bisikletçilerde hakemler tarafından diskalifiye edildi.

İlk gün yapılan 1. Etap Kriteryum yarışını Konya Özel İdarespor'dan Vedat Koç kazandı. Koç Genel klasmanda ve en iyi sprinter kategorilerinde de birincisi olarak sarı ve mavi mayo giymeye hak kazanırken Makedonyalı Minko Donkovski en iyi yokuşçu olarak kırmızı mayoyu kazandı.

Yarışmada ikinci Konya Torku Şekerspor'dan Enes Taha Ay ve 3.'lüğü ise Sivas 4 Eylül Belediyespor'dan Cebrail Şeker elde etti.

Yarışma bitiminde Kongre müzesi bahçesinde madalya töreni düzenlendi. Madalyaları Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Köse, Mehmet Avcı ve Cafer Topçu takarken yarışmacılara formaları ise Vali Vekili Veysel Çiftçi, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok giydirdi.

Turnuvada yarın 2. Etap Hafik yol yarışı yapılacak. Cumartesi 3. Etap ? Çayboyu Kriteryum Yarışı ve Halk yarışı, Pazar günü ise 4. Etap ? Havalimanı Yol Yarışı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber