Gölbaşı Belediyesi çiçeğini kendisi yetiştiriyor

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkları, kavşakları ve refüjleri süsleyen mevsimlik çiçeklerin yetiştirilmesi için tohum ekimi yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oluşturulan seralarda 65 bin mevsimlik çiçek yetiştiriliyor. Kadife, kirli hanım, petunya, yıldız, ateş çiçeği, mine, camgüzeli, horozibiği, Çin karanfili, Hüsnü Yusuf, sardunya ve menekşe gibi çiçekler ile fıstık çam, piramit mazı ve Taflan türü ağaçlar da kentin dört bir yanına dikiliyor.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçenin park ve refüjlerini çeşitli renklerdeki çiçeklerle donattıklarını belirterek, "Yeşile ayrı bir önem veriyoruz. Oluşturduğumuz koruluklar ve ilçenin çevresine diktiğimiz ağaçların yanında, kent estetiğini oluşturan parkların, refüj'lerin ve kavşakların bitkilerle süslenmesini de yapıyoruz. Amacımız şehrimizin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmasıdır. Toplam 6 serada gerçekleştirilen üretimde 65 bin adet mevsimlik çiçek toprakla buluştu. Çiçekler ilçemizin coğrafi ve klimatolojik verilerine dayalı olarak seçildi. Bölgemizde Gölbaşı Belediyesi olarak biz zamanı hizmete çeviriyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber