Hakkari SBS il birincisi, Hatice Avcı Koleji ve Anafen'den

Özel Hatice Avcı Koleji ve Hakkari Anafen Dershanesi öğrencisi Ahmet Benli, Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na göre 6, 7 ve 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda, 491.495 puanla Hakkari il birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü İzzettin Er, "Örencimiz Ahmet Benli, bu yıl girmiş olduğu SBS sınavında Hakkari il birincisi oldu, öğrencimizi tebrik ediyoruz. Okulumuz kurulduğu yıldan beri sürekli Hakkari il birincisi çıkartıyor. Hakkari genelinde ilk beş öğrencide üç öğrencimiz yer alırken, okulumuz 385.103 ortalaması ile güzel bir başarı elde etti." dedi.

Ahmet Benli'nin babası Faik Benli ise oğlunun dereceye girmesi sebebiyle çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Benli, "Çok mutluyum, özellikle Hatice Avcı Koleji'ne ve dershaneye çok teşekkür ediyorum, çünkü bütün imkanlarını seferber ettiler. Ne istediysek yaptılar, büyük emekleri var, hepsine teşekkür ediyorum. Diğer öğrencilere başarılar diliyoruz, Ahmet de inşallah kendisine, çevresine, bizlere faydalı bir evlat olur.? dedi.

Anafen Dershanesi Müdürü Serdar Batmaz ise "Başarının adresi olan Anafen her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğin gülen yüzlerini yetiştirmeye devam ediyor, edecektir. Hakkari de ilk 100'ün içinde 16 öğrenci ile büyük bir başarıya imza attık." şeklinde konuştu.

Hakkari il birincisi Ahmet Benli de şunları ifade etti: "Mutluyum, en azından birinciliği okul arkadaşlarım aldığı için onların yararına oldu, ben de onlara teşekkür ediyorum, ben daha iyi bir puan almayı isterdim ama hayırlısı diyorum, hedefim Samanyolu Fen Lisesi, olmazsa Fatih Fen Lisesi o da olmazsa Kayseri ve Konya Fen liselerine gitmeyi düşünüyorum, Özellikle dershane ve okulda hocalar ile ailemin yardımıyla buralara kadar geldim, hepsine çok teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber