Antokhia kültür, turizm ve sanat festivali başlıyor

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, bu yıl 12.'si düzenlenecek olan Yalvaç Pisidia Antokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 gün sürecek festival boyunca her akşam bir konser düzenlenip yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlenecek.

12. Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, 13 Temmuz saat 15.00'de festival komitesince Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başlayacak. Ardından kent merkezine kurulacak olan sergilerin açılışı yapılacak. Festival kapsamında her akşam düzenlenecek konserlerde ünlü sanatçılar eşlik edecek. Festival kapsamında birinci gün Sevinç Akkaya, ikinci gün Nuray Hafiftaş ve son günü ise Murat Başaran saat 20.30'da sahne alacak. Halk oyunları gösterilerinin yapılacağı festivalde ise bu yıl iki yabancı ekibin katılımıyla uluslararası bir boyut kazanacak. Renkli kıyafet ve müzik aletleri ile Meksika, Türkmen, Tatar ve Kırgız halk oyun ekipleri yer alacak. Meksika ekibi 28 kişi, Türkmen, Tatar ve Kırgızlardan oluşan diğer ekip ise 32 kişi ile Çınaraltı, Anlatan Meydanı'nda gece konserleri öncesi gösterileri ile izleyenleri coşturacak.

Kocaeli Üniversitesi ve Yalvaç Borsa İlköğretim Okulu halk oyunları ekiplerinin de katılacağı festivalde çeşitli halk oyunları ile izleyenlerin karşısına çıkacak. Festival kapsamında Yalvaç Müzesi'nde '1 Günde 5 Bin Yıl Yalvaç Medeniyeti' sergisi açılırken, Pisidia Antiokheia Antik kenti, Tıraşzade Konağı ve Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi gezileri düzenlenecek. Yine her yıl olduğu gibi, Avcılar Derneği tarafından Trap Atışları turnuvası Hıdırlık Tepesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplu Sünnet şölenin düzenleneceği festivalde, Geleneksel Yalvaç yemekleri yarışması ve uçurtma şenliği de düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber