Türkiye turizminin geleceği Samsun'daki çalıştayda konuşuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde Samsun'da gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek 'Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği Gelişim ve Perspektifi' konulu uluslararası çalıştay başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yelken Kulüp'te düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'nin 30 milyonu aşan turist potansiyeliyle dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri haline geldiğini söyledi. Ülkenin henüz keşfedilmemiş bölgeleri olduğunu, Samsun'un potansiyelinin yüksek olmasına rağmen turizm pastasından yeterince pay alamadığını ifade eden Aksoy, Samsun'un kültürel değerlere, doğal güzelliklere sahip bir kent olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin keşfedilmeyi bekleyen yerleri konusunda bilgiler veren Vali Aksoy daha sonra Karadeniz Bölgesi'nin incisi olan Samsun'un turizm alanındaki yeri hakkında şunları söyledi: ?Samsun turizmi geliştirmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Kentte turizmi daha iyi bir noktaya taşımak adına turizm altyapısıyla ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Samsun'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çeşitli tarihlerde belirlenmiş turizm alan ve merkezlerimiz var, bu merkezleri faaliyete geçirmek için gayret içindeyiz. Özellikle Samsun'un en önemli ihtiyaçlarından biri konaklama, yatak sorunumuz. Bin 700 civarında yatağımız var. Bu yatak sorununu çözme adına başlatılmış projelerimiz var. Şuan ise 5 yıldızlı bir otelin inşaatı devam ediyor. Bir 5 yıldızlı otelimizin de temel atma aşamasındayız. Bu çalışmalar Samsun'da yatak anlamında ihtiyaç duyduğumuz önemli bir sorunu ortadan kaldıracak."

15 Temmuz'a kadar devam edecek çalıştayda Türk tarafı, İran, Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelen temsilcilerle turizmin daha fazla gelişmesi için görüş alışverişinde bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber