Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Soykırımı unutturmayacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sırplar tarafından Srebrenitsa'da katledilen 8 bin 372 kurbanın masumiyetini simgeleyen ?Srebrenitsa çiçeği'nin Türkiye'de tanıtımına katkı sağlayan Boşnak kadınları ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Osmanlı coğrafyası başta olmak üzere Bosna Herkes'teki Müslümanların da kendi kültürlerini en iyi şekilde yaşamaları için farklı projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, iki hafta önce Bosna Hersek'in Tuzla, Brtunac, Kakani ve Srebrenitsa'daki 250 çocuğu sünnet ettirmişti. Bunun yanında yine Büyükşehir Belediyesi Bursa'da düzenlenen Bosna Haftası etkinlikleri kapsamında, Sırplar tarafından Srebrenitsa'da katledilen 8 bin 372 kurbanın masumiyetini simgeleyen ve Boşnak kadınların el emeği olan ?Srebrenitsa çiçeği'nden satın alarak, Türkiye'de tanıtımına katkı sağlamıştı.

Bölge ile ilişkileri sürekli sıcak tutan ve Bursa'nın varlığını farklı projelerle Boşnak Müslümanlara hissettiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Saraybosna'daki İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezi Kurucusu ve Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktarevic ile İHH Bosna-Hersek Proje Danışmanı Mukadder Tanok Tanovic ile sohbet eden Başkan Altepe, bölgenin ihtiyaçları ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler aldı. İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktarevic, Boşnak kadınların el emeği olan ?Srebrenitsa çiçeği'nden 8 bin 372 adet alarak bu anlamlı harekete destek vermesi nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Başkan Altepe, daha sonra beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Emir Cemal Beşkardeş ile birlikte Sırp katliamının tüm yönleriyle yansıtıldığı Boşnak fotoğrafçı Tarık Samarah'ın sergisini gezdi. Altepe, Bosna'daki insanların yanında durmak ve onların ayakta durmasını sağlamak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli her türlü desteği verdiklerini dile getirdi.

Bosna´da 17 yıl önce yaşanan olayların unutulmamasına yönelik kampanyaya katıldıklarını da hatırlatan Başkan Altepe, ?Bizler de bu kampanyaya Bursa olarak katıldık ve ilk etapta 8 bin 372 adet ?Srebrenitsa çiçeği'nin alınmasını sağladık. Burada yaşananların unutulmaması için çalışma yapmak bizim için büyük bir şeref oldu. Burada tek gayemiz var, bu insanların yanında olduğumuzu göstermek. Onların arkasında Türkiye var, Bursa var, bizim insanımız var ve sonuna kadar da yanlarında olacağız. Ecdat yadigarı tüm kardeşlerimizin bulunduğu coğrafyalar bizim için önemli bölgeler. 1990'lı yıllarda yaşanan bu acı olaylar elbette bizim de yüreğimizi sızlattı ve kalbimiz her zaman için Bosna'yla birlikte çarptı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber