Uzman eğitimcilerden el sanatları ve bilgisayar öğreniyorlar

Malatya Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEMUR-DER) tarafından yürütülen ?Toplumun Temeli Kadın' projesi kapsamında ev kadınları, genç kızlar ve kız çocukları, el sanatları, bilgisayar, internet kullanmayı öğreniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje çerçevesinde düzenlenen sosyal içerikli seminerlere katılan, her gün 1 saat kitap okuyan kursiyerler aydınlık yarınlara adım atıyor.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ?Toplumun Temeli Kadın' projesinin uygulama merkezi, Malatya Belediyesi Yeşiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi'nde törenle hizmete açıldı.

Dernek Başkanı Abdurrahman Şentürk, Yeşiltepe semtinde açılışı yapılan merkezde her yaş grubundaki bayanlara yönelik internet, bilgisayar ve el sanatları kursları açıldığını belirtti. Uygulama binasında, kütüphane oluşturduklarını ifade eden Şentürk, bu kapsamda en çok kitap okuyanları ödüllendireceklerini söyledi. Bütçesi 174 bin lira olan proje çerçevesinde 50 öğrenciye de burs verdiklerini anlatan Şentürk, şunları söyledi:

?Kadın ve kızlarımızın hızla gelişen dünyada her alanda kendilerini ifade edebilmeleri amacıyla bilgisayar ve el sanatları kursu düzenledik. Bunun yanında, kurduğumuz yaklaşık bin 600 kitaplık kütüphane ile kitap okuyanları ödüllendiriyoruz. Daha bilinçli bireyler için aile içi iletişim, şiddet ve kişisel gelişim konularında uzmanlarımız seminer veriyor. 135 öğrencilik kapasitemiz ile eğitime destek dersleri düzenliyoruz. Gezi faaliyetleri ile imkanları kısıtlı olan bu kadınlarımızı kent dışındaki tarihi turistik mekanları gezdiriyoruz. Kız çocukları personel gözetiminde internet kullanıyor.?

Malatya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler de proje kapsamında açılan kurslara öğretmen görevlendirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber