Ankara Shopping Fest sayesinde esnafın cirosu yüzde 70 arttı

Ankara Shopping Fest (Ankara Alışveriş Festivali, ASF) hem vatandaşın hem esnafın yüzünü güldürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) verilerine göre 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasındaki alış veriş festivali çerçevesinde yüzde 70'e varan ciro artışı kaydedildi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "ASF, hedefi tam 12'den vurdu." dedi.

BKM'den alınan verilere göre ASF çerçevesinde en çok artış yüzde 70'le kuyumculuk sektöründe yaşandı. Onu yüzde 60'la gıda sektörü takip etti. Elektrik ve elektronik eşya sektöründe yüzde 40, mobilya sektöründe yüzde 39, havayollarında yüzde 34, giyim ve aksesuarda yüzde 30, market ve alışveriş merkezlerinde ise yüzde 28 artış yaşandı. Yabancı banka kartları ile festival süresince yapılan alışverişlerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33'lük artış kaydedildi. Konaklama harcamalarında da yüzde 43'lük artış meydana geldi.

ATO Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirdeme, şunları aktardı:

"Festival düşündüğümüz gibi Ankara ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. İç piyasada yüzde 70'lere varan artışlar gözlenirken turistlerin yoğun ilgisi sevincimizi ikiye katlamıştır. Edindiğimiz bilgilere göre, alışveriş canlılığı yalnızca AVM'lerle sınırlı kalmayarak caddelere de büyük oranda yansımış, bunun yanı sıra Ankara'nın en önemli ekonomi dinamiklerinden Siteler'de ciddi artışlar yaşanması bir diğer övünç ve sevinç kaynağımız olmuştur. Tabi, elimizdeki veriler BKM'nin veri tabanına bağlı bilgilerden oluştuğu için nakit ödemeler bu rakamlara dahil değil. Nakit ödemeleri de bu verilere eklediğimizde ASF'nin hacim ve başarısının aynı oranda artacağını görmek mümkün olacaktır. Öyle bir organizasyon düşünün ki esnaf ve tüketiciyi aynı anda mutlu ederken kültürel etkinlik ve eğlencelerle de şehre sosyal bir hareket getirsin. İşte, ASF bunu başararak Ankara ekonomisine can vermiş, şehri bir festival alanına dönüştürmüştür. Ankara tarihindeki en büyük bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasındaki ASF ile ilgili bazı ilginç veriler de şöyle:

* En çok işlemin gerçekleştiği gün 16 Haziran (818 bin adet)

* En çok alışverişin yapıldığı gün 29 Haziran (106 milyon TL)

* En çok alışverişin yapıldığı saatler 18.00-19.00.

* En çok alışveriş yapılan ilçe Çankaya

* En çok ciro yapılan sektör; giyim ve aksesuar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber