Tır, otomobile çarptı: 4 yaralı

ŞANLIURFA'da, TIR'ın çarpıp bir süre sürüklediği otomobil, hurdaya döndü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TIR şoförünün kaçtığı kazada, hurdaya dönen otomobilde bulunan 4 kişi ağır yaralandı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi. Gaziantep yönüne giden 29 yaşındaki Cengiz Yolcu yönetimindeki 01 L 2594 plakalı otomobile, arkasından gelen ve aşırı hızlı olduğu ileri sürülen sürücü ve plakası alınamayan TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, TIR'ın altında bir süre sürüklendi. Kazaya neden olduğu ileri sürülen TIR kaçarken, içerisinde 4 kişi bulunan otomobil hurdaya döndü. Bu sırada yoldan geçen ve otomobile çarpmamak için manevra yapan Abdullah Akçal yönetimindeki 27 P 0249 plakalı TIR da bariyerlere çarptı.

YARALILARI OTOMOBİLDEN İTFAİYE ERLERİ ÇIKARDI

Yoldan geçen sürücülerin ihbarda bulunmasının ardından olay yerine ilk olarak polisler, ardından jandarma geldi. Güvenlik güçleri yeni bir kaza olmaması için yolda önlem alırken, sağlık ekipleri de yaralılara sıkıştıkları otomobilde yardım edip, itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye erleri kısa çalışma ardından hurdaya dönen ve tanınamaz hale gelen otomobildeki 4 kişiyi sıkıştıkları yerden çıkardı. Kaza yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar sürücü Cengiz Yolcu, 35 yaşındaki İsmail Göçmen, 33 yaşındaki İsa Göçmen ve 23 yaşındaki Mehmet Çetin, ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan 4 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kazaya tanık olan ve otomobile vurmamak için bariyerlere çarpan TIR sürücüsü Abdullah Akçal'ın da ifadesine başvuruldu. Otoyolda ilerlediğini, bu sırada önündeki bir TIR'ın çarptığı otomobili sürüklediğini ve daha sonra kaza yerinden kaçtığını söyleyen Akçal, "Her şey bir anda oldu. TIR otomobili adeta biçti ve sürükledi. TIR'ın kaçmasının ardından otomobil bir anda önüme çıkınca vurmamak için direksiyon kırınca bariyerlere çarptım" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan güvenlik güçleri, 4 kişinin yaralandığı otomobile çarpıp kaçan TIR'ın plakasının ve sürücüsünün belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber