Gurbet şöleninde 20 bin kişi buluştu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 2. Gurbet Şöleni'nde 20 bin kişi buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışında bulunan yaklaşık 150 bin Pazarcıklıyı yaz tatilinde bir araya getirmeye çalışan Pazarcık Belediyesi bu sene 2. Gurbet Şöleni düzenledi. Pazarcık Celal Doğan Parkı'nda yapılan ve 2 gün sürecek olan gurbet şöleninde ilk gün Hüseyin Turan sahne aldı. Parkı dolduran 20 bin kişi sanatçıya eşlik etti.

Halk konserleri açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Dalkara yıllardır ekmeği için çalışarak bir birikim yapmaya çalışan insanların eğlenmeye hakkı olduğunu belirterek, gurbet şölenlerini her sene devam ettireceklerini söyledi. Dalkara, "Yaptığımız bir araştırmaya göre ilçe merkezinin nüfusu 30 bin. Ama gurbette yaşayan Pazarcık nüfusu yaklaşık 150 bin. Bu gurbetçilerimiz her sene mutlaka memlekete geliyor. Biz de gurbetçilerin gelme zamanında bir şölen yapıp onları bir arada buluşturalım istedik. Geçen sene 1.'sini yaptığımız gurbet şölenine olumlu tepkiler neticesinde bu sene 2.'sini daha profesyonel yapmaya çalıştık." dedi.

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB)'ne üyeliğin kendileri için iyi olacağını belirten Dalkara, "Birliğe üye belediyeler arasında proje alışverişi ile teknik imkanlardan yararlanmayı en üst seviyeye çıkartacağız." şeklinde konuştu. Pazarcık ilçesinin sorunlarıyla, zenginlikleriyle bir bütün ilçe olduğunu belirten Dalkara, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bütünlüğü halkın en üst amiri olarak devam ettirmeye çalışacağım. Pazarcık, 5 belediye, 76 köy ve 80 mezrasıyla çok geniş bir coğrafya. Umuyorum başkanlık dönemimde ilçede birçok sorunu çözmek bana nasip olur. Amacım, heyecanım ve şevkim de bu olacaktır."

Sahneye çıkan yerel sanatçıların ardından Hüseyin Turan performansı ile göz doldurdu. Alanda bulunan 20 bin gurbetçi 2 saat boyunca Hüseyin Turan'a eşlik etti.

Şölene Kaymakam Mustafa Sarıkaya, Belediye Başkanı Kamil Dalkara, CHP İl Başkanı Esat Şengül, daire amirleri ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber