Alman turizm uzmanı Harald: Türkiye'nin agro turizim potansiyeli çok yüksek

Alman agro turizm uzmanı Dr. Hans Harald, Türkiye'nin deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra agro ve eko turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın agro turizme (kırsal alanda yaşayan insanlar tarafından verilen turizm hizmeti) 1973 yılında geçtiğini belirten Harald, Almanya'nın buradan yıllık 13 milyar euro gelir elde ettiğini belirtti.

Harald, eko turizmi uzmanı eşi İrena ile birlikte Anadolu turuna çıkarak Bursa, Nevşehir, Trabzon, Konya, Isparta, Muğla, Aksaray ve Antalya illerinde agro ve eko turizmi araştırması yaptıklarını kaydetti. Turizmin temelini dünyanın her tarafında insan unsuru ve kültürün oluşturduğunu belirten Harald, Antalya'nın deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra agro ve eko turizm potansiyelini yüksek bulduğunu söyledi. Harald, "İlk etapta Kapadokya ve Antalya bölgesinde agro ve eko turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu hususta eşimle birlikte bir ay içinde 13 il gezdik, Türkiye'nin agro turizm potansiyelini yüksek bulduk. 2013 yılında belirlediğimiz 7 bölgede kırsal alan turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu kapsamda Antalya bölgesinde belirlediğimiz 6 köyde 24 köy evini onararak agro turizmine kazandıracağız. Agro turizmini Antalya bölgesinde yaygınlaştırmak için İbradı'nın Ormana beldesi ve Gündoğmuş'un 3 yaylasını pilot alan seçtik. 2016 yılına kadar Antalya bölgesine 1 milyon agro turizmi tutkunu turist getirmek istiyoruz. Köy evlerinin restorasyon ve onarım çalışmasıyla ilgili bütçemizi önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

Geleceğin turizm potansiyelini agro turizminin şekillendireceğini belirten Harald, dünyada agro turizminde en fazla tecrübeli ülkelerin Almanya, İtalya, İsviçre ve Fransa olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber