Yeşilay: Alkolsüz bira, gençlerin alkolle tanışmasını sağlıyor

Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, alkolsüz biranın alkollü bira kullanımına basamak oluşturduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazın yurt genelinde yapılan gençlik festivallerinin bir çoğunun sponsorunun alkollü içecek üreten ve pazarlayan firmalar olduğunu belirten Kaplan, gençlik tanışması ve kaynaşması ismi altında yapılan festivallerde gençlerin alkolle tanışmayı alkolsüz bira kullanımıyla yaptıklarını ifade etti. Bu tür festivallerde gençlerin alkol, tütün mamulleri ve bağımlı madde kullanmasının önüne geçmek için kolluk kuvvetleri kadar ailelere de sorumluluk düştüğünü belirten Kaplan, yapılan istatistiklere göre gençlerin yüzde 42'sinin sigara, alkol ve bağımlı madde kullanımına arkadaş çevresinin 'bir defadan bir şey olmaz, iç' diyerek başladığını söyledi.

Alkolün su gibi tüketildiği gençlik festivallerinde girişlerde kolluk kuvvetlerinin yaş kontrolünü mutlaka yapması gerektiğinin altını çizen Kaplan, alkollü içecek firmalarının sponsorluğunda yapılan etkinliklerde özel güvenlik şirketlerinin yaş kontrollerinin girişte gereken özeni göstermediğini kaydetti. Kaplan, "Bölgemizde gençlik etkinliği çerçevesinde çok sayıda gençlik festivali var. Bu festivallerin çoğuna alkollü içecek firmaları sponsor. Alkollü içecek firmaları bu tür etkinliklere milyon dolarlık sponsorluk bütçesi ayırıyor. Maalesef gençlerimiz alkole alkolsüz bira kullanımıyla başlıyor. Gençliğimizin, gençlik etkinliği adı altında yapılan konserlerle genç yaşta alkolle tanışmasına izin vermeyelim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber