Sıcaktan bayılanlara 112 müdahale etti

Hava sıcaklığının 40 dereceye çıktığı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, tansiyon hastası olan iki bayana 112 acil görevlileri müdahale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastalardan birisi olay yerinde tedavi edilirken, diğer hasta ise Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aşırı sıcağa dayanamayan vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde uyuya kaldı.

Çorlu Cumhuriyet Meydanı'na eşi ile birlikte dolaşmaya çıkan hamile bir bayan, aşırı sıcaktan dolayı tansiyonu çıkarak yere yığıldı. Hamile bayan, olay yerine gelen 112 acil görevlileri tarafından ambulans içerisinde muayene edilerek, bir süre dinlendirildi. Ambulans içerinde kendine gelen hastanın tansiyonunun düştüğü ve normale döndüğü belirlendi. Hamile bayan, eşi tarafından evine götürüldü.

Bir başka olayda ise Süleymaniye Camii önünde yürüyen yaşlı bayan, aşırı sıcaktan fenalık geçirerek yere yığıldı. Çevredeki esnaf hemen yardım ederek, gölge bir yerde tabureye oturttu. Yaşlı bayan olay yerine gelen 112 acil ekiplerince ambulans içerisinde muayene edildi. Yaşlı bayanın eşini ise esnaf sakinleştirdi. Durumunun ciddi olduğu bildirilen yaşlı bayan ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan aşırı sıcaklardan etkilenen birçok vatandaş ise ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar Uğur Mumcu Parkı'nda ve Otogar civarında bulunan ağaç gölgelerinde uyumayı tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber