Hükümet işsizliği yakın takibe alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, işsizlik sorununu yakın takibe alacak. Bakanlardan oluşan bir komisyon kurulmasına karar veren Bakanlar Kurulu, artık işsizlik sorunu ve istihdam politikalarını öncelikli gündem maddesi olarak görüşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, geçmiş dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok işyerinin kapatıldığını ve ülkenin ekonomik darboğaza girdiğini söyledi. Yaşanan krizler nedeniyle istikrar programının uygulanmaya başlandığını hatırlatan Çiçek, hükümet olarak işbaşına gelir gelmez işsizlik sorununa büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Bugünkü toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun bu konuda kapsamlı bir değerlendirme yaptığını belirten Çiçek, 2005 yılı Mart-Nisan ayı genel işsizlik oranının yüzde 10 olduğunu bildirdi. Çiçek, 2005 yılının ilk 3 ayında bu oranın yüzde 10.9 olduğunu, işsizlik oranında belli ölçüde azalma gözlendiğini kaydetti. İşsizliğin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri seviyesine çekilebilmesi için bu konuda çok yönlü bir politika sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Öncelikle istikrarlı bir büyümenin yakalanması gerekir" diye konuştu.

Büyüme oranının artık iyi bir seviye yakaladığına ve hedefin gerçekleştirildiğine işaret eden Bakan Çiçek, büyüme rakamlarının istihdam rakamlarına önemli yansımalarının olduğunu belirtti. 2004 yılında 963 bin kişinin yeni işe girdiğini, Türkiye'nin nüfus artışı hesaba katıldığında her sene 750 bin kişiye iş bulunması gerektiğini ifade eden Çiçek, işsizlik sorununu belli bir program çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Bu konuda birçok tedbir alındığını belirten Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında ilgili bakanlardan oluşan bir komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını açıkladı. İşsizlikle mücadelenin ve istihdam konusunun belli bir programla ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun artık işsizlik sorununun aksayan noktalarını ve alınan mesafeleri yakın takibe alacağını açıkladı. Çiçek ayrıca, Avrupa Birliği konusunda olduğu gibi işsizlik konusunun da Bakanlar Kurulu'nun daimi gündem maddeleri arasında yer alacağını bildirdi.

Bakan Çiçek, gazetecilerin AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Enver Yılmaz'ın bir düğünde havaya kurşun sıkmalarıyla ilgili olarak da, "Herhalde yanlış işe doğru dememi beklemiyorsunuz? Keşke olmasaydı" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber