ÖSYM'den yüzdelik dilim uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tercih yapacak öğrencileri yüzdelik dilim konusunda uyardı. ÖSYM, bu yıl yüzdelik dilimde yer alan aday sayısında yüzde 10 artış olduğuna dikkat çekerek, adayların tercih yaparken buna dikkat etmelerini istedi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, bu yılki puan dağılımının geçen yıldan farklı olduğu, bu nedenle adayların tercih yaparken ve en küçük puan ile yüzdelik dilimleri değerlendirirken dikkatli olması istendi. Açıklamada, 2004 ve 2005'teki Y-ÖSS puan dağılımlarındaki yığılımlı sayılar eşitlendiğinde 2005 Y-ÖSS'de en küçük puanların geçen yılki puanlardan 2-6 puan daha yüksek beklendiği kaydedildi. Geçen yıla oranla bu yıl her yüzdelik dilimde yer alan sayıların farklılık gösterdiği belirtilen açıklamada, bu yıl hesaplanan aday sayılarının, sınav sonuç belgesinin arka yüzünde yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, geçen sene hesaplanan aday sayılarının bu yıl basılan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer aldığı, adayların bu sayıları karşılaştırarak geçen yıla oranla bu yıl yüzdelik dilimlerin ne yönde değiştiğini değerlendirebilecekleri kaydedildi.

Bu yıl özellikle 0.8 katsayısı ile çarpılan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP), Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlıklı ÖSS puanı hesaplanan aday sayısının geçen yıla oranla yüzde 10 daha büyük olduğu ifade edilen açıklamada, bunun sonucu olarak bu yıl yüzdelik dilimde yer alan aday sayısında yüzde 10 artış olduğuna dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber