Büyükşehirden Kandıra'ya 40 milyonluk yatırım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kandıra'da yol çalışmalarına hız verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kefken ve Kerpe bölgeleri ile ilçe merkezi ve bazı grup köy yolarında parke ve asfalt uygulamaları yapılıyor. Bu sene başlanan ve Kandıra'nın merkezini şekillendiren yol çalışmalarının maliyeti 15 milyonu buldu. Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Kandıra'ya 40 milyon liralık yatırım yapıldı.

Kandıra'da daha önceki yıllarda yama yapılarak yoların tamir edilmesi ile yapılan çalışma istemi tamamen değişti. Yamalı yollardan geçilmeyen köy bağlantı yolları ve İlçe içi ulaşım yolları yamalı bohça gibiydi. Bu sisteme kalıcı bir çözümün getiren Büyükşehir Belediyesi, Geniş kapsamlı bir çalışma ile Kandıra'nın geleceğini uzun vadede olumlu bir şekilde değiştirecek. Alt yapı, doğalgaz ve İSU'nun şebeke çalışmalarının bitmesinin ardından üst yapı çalışmalarına başlanan Kandıra Caddeleri, daha modern bir yapıya kavuşacak.

Çalışmalar kapsamında Kerpe'de 10 bin metrekare parke döşendi, 56 bin metrekare parke daha kaplanacak. Kefken'de ise 9 kilometre uzunluğundaki yol, 66 bin metrekare parkeyle kaplanacak. 90 bin metre parke kaplanacak Cebeci'de çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan köylerde 35 bin metre parke yapılacak. İlçe Merkezinde 22 Nisan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İstiklal Caddesi, Nihat Erim Caddesi, Kızak Caddesi, Alay Caddesi, İnönü Caddesi,

Milli Egemenlik Caddesi, Uzun Ahmet Caddesi, Unlar, Kültür, Zafer, Orman Caddesi, Garaj Caddesi, Tandoğan Caddesi, Akçakoca Caddesi, Yavuz Selim Sokak,

Fener Caddesi, Battalgazi Caddesi ve Ağva-İstanbul Caddeleri asfaltlanıyor.

Kurtyeri ve Kumcağız'da yol güvenliğini sağlayacak taş duvar imalatı yapılacak. Karaağaç ile Pınardüzü köylerinde 2 bin 800 metrelik yolun stabilizasyonu gerçekleşecek. Öğünce, Sedefsungur ve Karapınar köyleri gurup yollarında genişletme çalışması yapılacak. Mevcut yol 8 metre genişliğe getirilecek. Kaymaz ve Araman köyleri arasında 4 kilometre yol yapılacak. Araman yoluna ayrıca V kanal uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber