Köylüler patpatla su taşıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Danişmentli köyü sakinleri su ihtiyaçlarını 4 kilometre uzaklıktaki su kuyusundan sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik kurumuna borcu bulunan kuyudan sularını jeneratör vasıtasıyla alan köy halkı, yetkililerden su sorununa bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Bin 700 metrelik su hattının 2005 yılında 600 metresi yenilenmişti, kalan bin 100 metre su hattı bakım için bekliyor. Yaklaşık 8 yıldır su sıkıntısı çektiklerini belirten köylüler yetkililerden acil çözüm bekliyor. Danişmentli köyü sakinleri, yaşadıkları zorlukları anlatırken, ibadetlerini bile yapmakta zorlandıklarını ifade etti. Şimdi ise en önemli düşünceleri Ramazan ayından yaşayacakları sıkıntılar. Suyun sıkıntısını en çok yaşayan köy kadınları ne bulaşıklarını ne de elbiselerini yıkayabildiklerini söyledi. Çocuklarını yıkayamamaktan da şikâyetçi olan köy kadınları bundan dolayı çocuklarının saçlarını kesmek zorunda kaldıklarını, su sorunlarının en kısa sürede çözülmesini istedi.

Danişmentli Köyü Muhtarı Ercan Yılmaz ise Ereğli Kaymakamlığı'na defalarca dilekçe verdiğini, dilekçeler neticesinde 3 defa keşfe gelindiğini ancak hala bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Yılmaz, ?Bizim terfi hattımızın 2005 yılında 600 metresi değişti. Ancak geri kalan bin 100 metrelik boru hattının eski olması ve deliklerin bulunması sebebiyle pompalardan köye su basamadık. Pompayla su basmaya çalıştıkça elektrikten daha fazla sarfiyat oldu. Köy halkı su kullanamadığı için topladığımız su parası gelen elektrik faturasını karşılayamadı. Şimdi elektriğimiz de kesik. Kaymakamımız ile konuyla ilgili görüştük. Haftaya boru verileceğini söyledi. Verilecek boruyu bizler kendi imkanımızla döşeyeceğiz. Ancak elektrik parası konusunda ki sorunu aşmak içinde destek istiyoruz.? dedi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise köydeki sorunla ilgili olarak durumu Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a aktardıklarını ve önümüzdeki hafta 700 metre daha kaliteli boru verileceğini ifade etti. Kaymakam Çay,?Sayın Valimize konuyu aktardıktan sonra ihale yapılması için gerekli talimatı verdi. Oradaki borular eski ve demir boru. 700 metre boru köy halkı için verilecek. Köylüler devlet millet işbirliği ile boruları döşeyecek. Borulardaki sorun nedeniyle elektrik faturası yüksek gelmiş. Köylü de kullanmadığı suyun parasını vermediği için elektrikler kesilmiş." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber