İzmir'de köylülere '2B' arazileri hakkında bilgi verildi

İzmir'in Buca ilçesinde, '2B' arazileri olarak bilinen 'orman vasfını kaybetmiş yerlerin vatandaşa satılması' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait tarafından her hafta düzenlenen "Fikir Sofraları" etkinliği Çınaraltı Kafe'de gerçekleştirildi. "2B" düzenlemesinin ele alındığı toplantıya, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İzmir Defterdar Yardımcısı ve Milli Emlak Daire Başkanı Naci Günaydın, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2B arazilerinin bulunduğu yerlerin kaymakamları ve muhtarları, hukukçular ve 2B arazi sahipleri katıldı. Milletvekili Sait, "Burada konunun uzmanlarını sizler bilgilenin diye getirdik. 2B arazisi yasası ile hak sahipleri haklarını alacak." dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "2B" düzenlemesiyle ilgili bazı kesimlerin ormanların işgale uğrayacağı gibi kaygıları bulunduğunu hatırlatarak, "Ormanlarımızı kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bu konuda rahat olun. Hava fotoğraflarını çekiyoruz. '2B yasası geçti' denince vatandaş, 'ormanlar peşkeş mi çekiliyor' diyor. Turistik bir yerde yangını çıkınca 'vay burası peşkeş mi çekilecek' diyor. Yasa açık, '2B' düzenlemesi 31 Aralık 1981'den önce orman vasfını kaybetmiş arazileri kapsıyor." şeklinde konuştu. Aydın, "2B" düzenlemesi ile birlikte bu eksikliği gidermek için iddialı bir çalışma başlatıldığını ve 2015 yılına kadar orman kadastrosu işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, "Bu çalışmayla ormanın yeri ormanın, vatandaşın yeri vatandaşın olacak. Buna artık netlik kazandıracağız. Biz hedef kitlemizle hasım değil, hısım olma taraftarıyız. Bir metrekare dahi olsa devletin ormanına sahip çıkarız." diye konuştu.

İzmir Defterdar Yardımcısı ve Milli Emlak Daire Başkanı Naci Günaydın ise "2B" düzenlemesi ile 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman vasfını yitirmiş olarak kaydedilen arazilerin kullanıcılarına satışı imkanı getirildiğini söyledi. Bu kapsama giren arazilerin 1981 yılında çekilmiş hava fotoğraflarına dayanarak yapıldığını ve 26 Nisan'dan itibaren bu arazilerin alımı için başvuruları kabul etmeye başladıklarını dile getiren Günaydın, "Türkiye çapında yapılan başvurulara baktığımızda İzmir ili olarak ikinci sıradayız. İlk sırada Muğla var. Açıkçası bu bizi gururlandırıyor." dedi.

Toplantıda bir köylünün 'Hakkımız yenilmesin' yorumunu değerlendiren Kaymakam Bozacıoğlu, "Kimseye bir metrekare yer bile yedirtmem. Herkes kendi hakkını alacak. Devlet üstüne devlet, baş üstüne baş olmaz. Ben de arazi tespitlerinde bizzat bulunacağım. Resmi heyet karış karış hesaplayacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber