Betonların arasında tarih fışkırıyor

Gaziantep'te belediyelerin yaptığı sokak sağlık çalışmalarında, betona gömülen tarih betonlar kırılarak gün yüzüne çıkarılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey İlçe Belediyesi ve Şehitkamil İlçe Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sayesinde kentin tarihi dokusu yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Asırlık Antep evlerini gün yüzüne çıkarmak için kolları sıvayan 3 belediye eski yapıları gün yüzüne çıkarmak için başarılı projelere imza atıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ?Kültür Yolu Projesi' kapsamında Kale altı ve civarında yapılan çalışmalar sayesinde yüzlerce tarihi doku gün yüzüne çıkarıldı. Şehitkamil Belediyesi tarafından da Yaprak Mahallesi ve Çakmak Mahallesi'nde başlatılan çalışmalarla çürümeye terk edilen tarihi dokular restore edilerek turizme kazandırılıyor. Şahinbey Belediyesi ise Şehre Küstü bölgesinde tarihi dokuları gün yüzüne çıkarmak için başlattığı projeyle bölgeye canlılık getirdi.

Uzman kişilerin gözetiminde yapılan çalışmalarda tarihi dokunun nasıl ortaya çıktığı gözler önüne seriliyor. Özellikle bilinçsizce betonlarla üstü kapatılan tarihi dokular bir bir gün yüzüne çıkıyor. Kırılan betonların altından tarihi doku yeniden kendini göstermeye başlıyor.

Belediyelerin bu çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, ?Bir çok vatandaş bu tarihi dokuları bilinçsizce kullanmış ve zarar vermiş. Yıllardır kimsenin aklına gelmeyen bu tarihi doku şimdi belediyelerin çalışmaları sayesinde yeniden canlanıyor. Turizme kazandırılan bu bölgeler esnafın da umut kaynağı oldu. Atıl durumda olan bu binalar yapılan çalışmalar sayesinde yeniden canlanıyor ve artık turistler tarafından ziyaret ediliyor. Buda kentin kazanımına neden oluyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber