Şehit uzman çavuş Özdemir'in cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Cevdet Deniz Özdemir'in (27)cenazesi, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin, Türkmenler Mahallesi Salih Tanış Caddesi üzerindeki evi sabahın erken saatlerinde Türk bayraklarıyla donatıldı. İlk olarak evinin bulunduğu güzergahtan geçirilen şehidin naaşı, burada gözyaşları ile karşılandı. Terör örgütü aleyhine sloganlar atan öfkeli kalabalık, polis ve askerler tarafından sakinleştirildi. Ardından, toplanan kalabalık, otobüsler ve araçlarla Ulu Cami'ye geçti. Şehidin cenazesinin Ulu Cami'ye getirilmesinin ardından, burada yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Cuma Özdemir'in metanetini korumaya çalıştığı görülürken, abla Dilek Aydın da kardeşinin tabutuna sarılarak, "Ellerini kınalayarak göndermiştim." dedi.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş de şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Bazı askerler de cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, Özdemir'in naaşı top arabasına kondu. Cenaze, buradan da kortej eşliğinde Yeşilkent Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naaşının evinin önünden geçirildiği esnada, şehidin yakınları ve komşuları ile zafer işareti yaptığı iddia edilen bir grup mahalleli arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Şehidin yakınları ve komşularını polis ve asker sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin cenaze törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber