SEDAŞ'dan son ödeme gününü belirleme imkanı

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), emeklilerden sonra malul, yetim, dul, gazi, şehit, muhtaçlık ve sakatlık maaşı alanlara da elektrik faturasının son ödeme gününü belirleme imkanı tanıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1,5 milyon abonesi bulunan SEDAŞ, emeklilerden gelen son ödeme günü değişiklik taleplerini dikkate alarak 'Faturada son ödeme gününü kendin belirle' kampanyası başlattı. SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik faturası tahakkuk programı içinde yapılan düzenleme ile elektrik faturalarında son ödeme gününün belirlenmesine ait tarihin müşteri talebiyle oluşturulmasına imkan sağlandığını belirtti. Güven, emekli müşteri grubuna tanınan imkanın malul, yetim, dul, gazi, şehit, muhtaçlık ve sakatlık maaşı alanlara da uygulandığını bildirdi.

GPRS'li el bilgisayarları ile müşterilerinin kapısında anında fatura tahakkukunu yaparak fatura üreten SEDAŞ, Enerji Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre fatura ürettiği anda son ödeme gününü endeks okumasından sonraki 10. gün olarak belirliyor ve 10. günün sonunda ödeme yapılmaması halinde ise uyarı niteliğinde borcun geciktiği ve 5 gün içinde ödenmesi gerektiği bildiriminde bulunuyor.

Kampanyadan yararlanmak için abone kaydının kendi adına olması ve borcunun bulunmaması gerekiyor. Aboneler, son faturaları ve durumlarını gösteren belgelerle bağlı oldukları SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine şahsi başvuruda bulunarak kampanyadan yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber