Sakarya'da ORKÖY faaliyetleri devam ediyor

Adapazarı ORKÖY Şube Müdürlüğünce orman köylerinde ORKÖY İş ve İşlemlerinin nasıl yapılacağının uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla düzenlenen programlar sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz faaliyetlere özellikle ev hanımların yoğun talepte bulunmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti.

42 yıllık bir geçmişe sahip olan ORKÖY, orman köylülerinin ormancılık faaliyetleri ve orman köylülerine gelir getirecek projeler üreterek köylülere gelir kapısı açıyor.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgide, "Ormana zararı azaltacak, orman köylüsüne gelir getirecek sosyal ve ekonomik katkı sağlayacak her türlü projenin arkasındayız. Başta Güneş Enerjisi Sistemleri olmak üzere Süt Sığırcılığı ve Besi Koyunculuğu alanlarında talebe bağlı olarak kredilendirme çalışmaları yapmaktayız ancak orman köylüsünden talep gelmesi ya da bizim tespit etmemiz durumunda uygulanabilir ve ekonomik olmak kaydıyla her türlü projeye kredi imkanı sunmaktayız" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde olduğu sürece ORKÖY hizmetlerinin ilerleyen yıllarda daha da artarak devam edeceğini vurgulayan Türkyılmaz, "Ayrıca ev hanımı kardeşlerimin bu faaliyetleri yoğun talepte bulunması beni ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber