Belediye Başkanı ilçesine giremiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Hazro İlçe Belediye Başkanı Hamit Ergin'in kan davalısı eski belediye başkanı Recep Dolan, ''Bizim örf ve adetlerimiz var. Barışmayacağız'' dedi.

Hazro'nun eski belediye başkanı Recep Dolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 1999-2004 yıllarında belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü, kendisinden sonra belediye başkanı seçilen Hamit Ergin'in ilçeye gelememesinin nedeninin kan davası değil yaptığı yolsuzluklar olduğunu savundu.

Ergin'in belediye gelirini özel harcamaları için kullandığını, Ergin'in yolsuzluk yaptığına dair hazırladığı 32 dosyayı savcılığa verdiğini bildiren Dolan, şu ana kadar suç duyurusuyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

İlçede 4 ay önce çıkan olayda bir yakınının öldürüldüğünü, öldürülen kişinin yasının halen devam ettiğini ifade eden Dolan, şöyle konuştu:

''Bizim örf ve adetlerimiz var. Barışmayacağız. Mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, eski DEP milletvekili Selim Sadak ve bölgenin ileri gelen ailelerinin temsilcileri bizi barıştırmak istedi. Ama biz barışmayacağız. Bu şekilde bir barış sağlanırsa yarın 'Bizi barıştırırlar' düşüncesiyle herkes birilerini öldürür. İlçeye gelememesi bizden dolayı değildir. İstediği zaman gelebilir. Ama bizim onlarca gencimiz var. Onların ne yapacağını kestiremem.''

Belediye Başkanı Hamit Ergin, barış sağlanamayan kan davası nedeniyle 4 aydır ilçeye gidemediğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber