Seyhan Belediyesi'nin 'Kentsel dönüşüm projesi'

Ak Parti Adana İl Danışma Meclisi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün "Kentsel Dönüşüm Projesine" destek verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kentsel Dönüşüm" konusunda Adana tarihinde bir ilki gerçekleştiren Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'e, Ak Parti İl Danışma Meclisi'nden de tam destek geldi.

Öztürk, İl Danışma Meclisi'ndeki sunumunda birinci hizmet döneminin başlangıcı olan 2004 Mart ayından başlayarak gerçekleştirdiği temel, teknik, sosyal ve kültürel hizmetleri anlattı.

Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Yetiştirme Yurdu, Hayal Dünyası ve Huzurevi gibi devasa projelerin senelerdir Adana halkına hizmet verdiğini belirterek, her iki hizmet döneminde de devam eden ve kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri'nin de her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

SEYMER mezunlarının Kaymakamlık aracılığıyla aldıkları SRAP Kredileri ile kendi iş yerlerini açabildiklerine işaret eden Öztürk, "SEYMER'lerimizin başarıları hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem de Sayın Başbakanımızın gündemindedir"ifadesi kullandı.

"Kentsel Dönüşüm" kavramının Adana'da senelerdir konuşulduğunu ancak gerçekleştirme gururunu kendilerinin yaşadığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Birinci hizmet döneminde şehir merkezinde gerçekleştirilen ilk kentsel dönüşüm çalışmasıyla çok önemli bir bölge artık prestijli merkez haline geldi. İkinci hizmet dönemimizde kentsel dönüşüm ve yenilemeye Barış ve İsmet Paşa mahallelerinden başladık. Plansız ve depreme dayanıksız yüzlerce konut şimdi bizzat sahipleri tarafından yıkılıyor. Çok yakın bir zamanda bu bölgede yükselecek yeni konutlarla birlikte kentsel dönüşümün Adana'nın tek kurtuluşu olduğunu herkes görecektir."

Öztürk'ün kentsel dönüşümle ilgili sunumunun aralarında Ak Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanları ve partililerce alkışlandığı bildirildi.

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Süleyman Tıraş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber