Buradan alışveriş yapan para ödemiyor

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak yardıma muhtaç insanların faydalanabileceği 'Sosyal Market' açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurubulak semtinde, Belediye ve Bitlis Işığı Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa olarak hayata geçirilen markette gıda, temizlik, dayanıklı tüketim malzemeleri, tekstil ve giyim ürünleri bulunuyor. Tespit edilen 400 aileye Bitlis Belediyesi Sosyal Market Kartı (BİSOM) verilerek, yaptıkları alışverişleri kendi ihtiyaçlarına göre hiç bir ücret ödemeden yapabiliyorlar.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysi Yamaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 400 yardıma muhtaç ailenin ellerindeki BİSOM kartları sayesinde limitlerine göre istedikleri her şeyi alabileceklerini söyledi. Yamaç, ?Belediyemize 2 bin kişiye yakın dar gelirli ve fakir aile müracaat etti. Bu kişiler arasında durumu çok kötü olan yani evine ekmek götürmekte zorluk yaşayan 400 aileyi tespit ettik. Bu kişiler 4 aydan beri kendilerine verdiğimiz BİSOM kartı ile aylık olarak 75 TL'lik alışveriş yapabiliyorlar. Ancak Ramazan yardımımızı 125 TL olarak belirlendi. Belirlediğiniz ailelerimiz yağ, şeker, pirinç gibi istedikleri gıda, temizlik ve giyim malzemesini alıyorlar. Ayrıca kendi servisimizle aileleri tek tek evlerine bırakıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber