ANATIPDER, Kayseri Bedir Sağlık Gönüllüleri Derneği'ni ağırladı

Kayseri Bedir Sağlık Gönüllüleri Derneği üyeleri, Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği(ANATIPDER)'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANATIPDER Başkanı Ethem Zobacı Çorum'a gelen Bedir Sağlık Gönüllüleri Derneği üyelerine kendi memleketi olan İskilip'i gezdirdi. İskilip Kalesi, Şeyh Yavsi Camii, İskilipli Atıf Hoca Anıtmezarı, Kral Mezarlıklarını Çatalkara Kültür Sanat evini gezen grup, İskilip kapıları ile ilgili bilgi edindi. İskilip'in meşhur yöresel yemeği olan İskilip dolmasını yedi.

Anadolu Tıbbiyeciler Derneği Başkanı Ethem Zobacı bir konuşma yaptı. Zobacı konuşmasında, "Ben İskilipliyim. İskilip tarihi ve kültürel yönüyle son yıllara damgasını vuran ilçeler arasına girdi. Bundan dolayı bende Bedir Sağlık Gönüllüleri Derneği üyelerini hem İskilip'in bu tarihi ve kültürel yerlerini görsünler istedim hem de ilerleyen zamanlarda sağlık alanında yapacağımız ortak çalışmalar ile ilgili projeleri konuşalım diye davet ettim.Bizim için güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Bedir Sağlık Gönüllüleri üyelerinden ve aynı zamanda Nijerya'da açılacak olan Nizamiye Türk Hastanesi Başhekimi Hüsamettin Keçeci de bir konuşma yaptı. Keçeci, "Biz de sağlık alanı ile ilgili projelerimizi hem ANATIPDER üyeleriyle paylaşalım istedik. Hem de İskilip'in tarihi ve kültürel yapısını gördük. İskilip adeta tarih dolu bir şehir. İskilip dolmasının tadını çok beğendik. Ayrıca bu kapsamda bizi buraya davet eden Ethem Zobacı başkanlığında ANATIPDER'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim. Biz de en kısa zamanda ANATIPDER'i Kayseri'ye bekleriz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber