Sarıkamış şehitleri anma toplantısında, Valinin gözüönünde, halay çekildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Allahuekber Şehitleri'ni anmak için düzenlenen törende, halay çekildiği gerekçesiyle Kars Valisi Nevzat Turhan ve Kars Iğdır Ardahan Kalkınma Vakfı Başkanı İskender Bozdemir hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Aktaş, 23 Temmuz'da Allahuekber Dağları'nda şehitleri anmak için düzenlenen törende, protokol mensuplarının halay çektiğini, güreş ve cirit müsabakaları düzenlendiğini hatırlattı.

''90 bin askerimizi anma töreni ne yazık ki Türk kültürüne yakışmayacak olaylara sahne oldu'' diyen Aktaş, şunları söyledi: ''(Türklüğü alenen aşağılamak ve yok sayma) maddelerinden yargılanmaları için saygı yürüyüşünü organize eden Kars Valisi Nevzat Turhan ve Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı İskender Bozdemir hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şehitlerimizi anma töreninde yaşananlara sebebiyet verenler maalesef tertip komitesidir. Tören, şehitlerimizi anma değil de bir şenlik havasına büründürülmüştür.

Şenlik nerede olur? Düğünlerde, derneklerde veya kurtuluş günlerinde olur. Ama şehitleri yas tutma gününde ise şenlik olmaz. Orada davullu zurnalı halay çekmeleri son derece üzücüdür. Türk tarihini yok saymadır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Kars Valisi Nevzat Turhan'ın da hakkında yapılan suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması yapacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber