İşsizliği çözmek için kurul oluşturulacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, işsizliğin azaltılmasının hükümetin en önemli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, "Bunu azaltmak için ilgili bakanlıklar arasında ayrı bir Koordinasyon Kurulu oluşturulacaktır" dedi.

Bakan Unakıtan, Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, UNIVERSIADE 2005 İZMİR oyunlarına büyük önem verdiklerini, bunun için bütçeden ayrı bir ödenek ayırdıklarını ve Maliye Bakanlığı olarak oyunlara çok büyük destek sağladıklarını söyledi. Unakıtan, şöyle konuştu:

"Bu oyunlardan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Universiade Oyunlar İcra Komitesi Başkanı Taha Aksoy ile hep birlikte yüzümüzün akı ile çıkacağız. Oyunlar, İzmir ve Türkiye'mizin tanıtımına büyük avantajlar getiriyor. Biz hükümet olarak arkasındayız. Başta, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanlığı olarak ve Başbakan'ın talimatlarıyla, hükümet olarak tamamen destekliyoruz."

Türkiye'de işsizliğin önemli bir problem olduğunu belirten Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

"Ancak, DİE tarafından dün açıklanan rakamlarda görüldüğü gibi işsizlik giderek azalıyor. Fakat azalmanın daha fazla olmasını arzuluyoruz. Bakanlar Kurulu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı güzel bir çalışma sundu. Bu çalışmaya göre işsizliğin azaltılması için hem ilgili bakanlıklar arasında ayrı bir koordinasyon tesis edilecek, hem de toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınacak. İşsizliğin azaltılması, hükümetin en önemli hedefleri arasındadır."

Kayıt dışı ekonomi ile yoğun mücadele verdiklerini belirten Unakıtan, Türkiye'de, çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmamasının sebebinin, işçi maliyetlerinin yüksek gelmesinden ötürü kayıtdışı çalışma alışkanlığının bulunması olduğunu kaydetti.

Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve DPT, ayrı bir çalışma sürdürüyor. Bunun neticelerini göreceğiz. Artık biz kayıt dışını memleketimizde görmek istemiyoruz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Kararlılıkla ve istikrarlı bir şekilde üzerine gideceğiz. Tabi ki bu da akşamdan sabaha çözülecek bir problem değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber