Aydın'daki tarım danışmanları da bilgisayarlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 'Bin Köye Bin Danışman' projesi kapsamında Aydın'ın köylerinde görev yapan 18 tarım danışmanı, bugün Aydın Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle bilgisayarlarını basın mensuplarının elinden aldı.

Bilgisayar dağıtım törenine Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, tarım danışmanları ve üreticiler katıldı. Törende konuşan Aydın Tarım İl Müdür Sadettin Öztürk, "Tarım danışmanlarımız, görev aldıkları bölgelerde ürün deseni ve hayvan varlığına göre hastalıklarla mücadele hakkında çiftçilere bilgi vermekteler ve ahırlarda iyileştirme çalışmaları uygulamalı olarak yapılmaktadır. Bugün dağıtılan bilgisayarlar sayesinde tarımla ilgili yapılan yenilikleri daha iyi ve yakından takip edeceklerine, o seviyede çiftçilere bilgi aktaracaklardır. Bu sayede köylerdeki tarım anlayışı değişecek ve üretimdeki verim artacaktır. Kendilerine, bugüne kadar göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tören sonunda tarım danışmanlarına bilgisayarlarını basın mensupları verdi. Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, "Bugüne kadar hep karşılarında biz durduk ve onlar bizi çektiler. Bugün ise bilgisayarları basın mensupları versin" diyerek basın mensuplarına jest yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber